Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jay Leno anklagas för häleri

- 18/10/2008, 05:49 -

Programledaren tiger om rättsprocessen.

Talkshowvärlden Jay Leno, från The Tonight Show, anklagas för att ha köpt en stulen veteranbil. Och det är inte vem som helst som kommer med beskyllningarna. Det är dödsboet till den välkända butikskedjan Macy's arvtagare som står bakom orden. Leno har hittills valt strategin att försöka tiga ihjäl nyheten.

Macy-arvtagaren John Strauss hade under ett halvt sekel två antika bilar som förvarades i ett garage på Manhattan i New York. Utan att Strauss hade någon aning om hur det kunde gå till dök bilarna upp på en auktion 2005. Jay Leno ska då ha varit en av aktörerna som budade på bilarna, enligt en stämningsansökan. Garageägarna hävdar å sin sida att de valde att sälja bilen var för att Strauss var skyldig dem hundratusentals kronor i parkeringsavgifter, skriver nöjessajten Contactmusic.com.

Strauss ombud menar dock att de ändå inte hade rätten att sälja bilarna då de ej ägde dem. Därför har de inte bara lämnat in en stämningsansökan utan också kommit med skadeståndsanspråk.

Skrivet av: