Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

New Moon tillåten från 11 år

- 20/11/2009, 12:47 -

Fansens raseri och Nordisk Films överklagan gav resultat. Nu sänks åldersgränsen

I fredags i förra veckan kom beskedet som skapade något av ett ramaskri bland unga vampyrfans i Sverige. De tusentals som redan köpt biljetter till Twilight-uppföljaren New Moon fick tänka om. Det skulle inte bli så enkelt att se Robert Pattinson och Kristen Stewart hångla loss på bioduken.

Statens biografbyrå meddelade nämligen bara en vecka innan premiären att åldersgränsen satts vid 15 år. Det här innebar att en stor del av fansen skulle stängas ute ur biograferna.

Kritiken blev massiv, inte bara från fansen utan också branschen och distributören Nordisk film valde att överklaga beslutet. Och i dag valde kammarrätten att bifalla överklagandet. New Moon få sin åldersgräns sänkt från femton till elva år.

– Vi är naturligtvis väldigt glada över beslutet, säger pressansvarig på Nordisk film Annmari Bergmark.

Är ni oroliga för åldersgränsen för de kommande filmerna?

– I dagsläget vet man ju inte alls hur ECLIPS kommer att bli och vad den bör ha får censur, men förhoppningsvis så granskar Statens biografbyrå film för film.

Filmen som har premiär i kväll väntas bli en stor succé inte bara i Sverige utan världen över med rekordförsäljningar redan innan premiär.

Skrivet av: