Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SVT gör "Idol" för snillen

- 23/09/2008, 16:40 -

BBC:s framgångsrika "Dragon's Den" kopieras fullt ut.

Vissa blir totalsågade för att de inte fattar nyckeltal eller värdering - andra för att de helt enkelt har en kass produkt. Den som har koll och flyt kan däremot kamma hem storkapitalet. I SVT:s "Draknästet", en kopia av BBC:s "Dragon's Den", kommer entreprenörerna att ställas inför juryn.

Inspelningarna har inte börjat än, men SVT letar i dagsläget efter entreprenörer och uppfinnare till programmet. Upplägget påminner om Idol, där tävlande bedöms av en jury. Fast i det här fallet handlar det om produkter och affärsplaner, snarare än sångröster och danskonster. Det är Anna Carrfors Bråkenhielms Silverback som kommer att producera programmet åt SVT, och det väntas finnas i tevetablån i vår.

– Vi planerar för den här serien och så mycket mer kan vi inte berätta just nu, mer än att Silverback jagar deltagare och en jury, säger SVT:s pr-chef Jan-Erik Westman.

Entreprenörerna kan få mellan 200 000 och 2,5 miljoner kronor i riskkapital om de lyckas charma jurymedlemmarna, skriver Resumé.

Se ett klassiskt klipp från "Dragon's Den" nedan.

Skrivet av: