Filip & Fredrik hånade och sågade

- 28/02/2011, 13:39 -
1 av 3

Henrik Montgomery / SCANPIX

2 av 3

Claudio Bresciani / SCANPIX

3 av 3

Claudio Bresciani / SCANPIX / Kod 10090

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson ledde sändningen från Oscarsgalan på Kanal 9. Medan sändningen pågick började duons insats att hånas på Twitter.

Klockan 23, natten mot måndag, började Kanal 9:s Oscarssändning med den populära programledarduon Filip Hammar och Fredrik Wikingsson.

Duon valde en egen lite annorlunda vinkel och talade bland annat själva under talen och minnesstunden. Något som upprörde flera tittare.

– När Filip & Fredrik börjar småsnacka om strippklubbar och annat under minnesstunden. Då är måttet rågat, skrev användaren "Citabel" på Twitter.

En annan användare, "Aenton" skrev:

– "Inget kanonår för in memorian" Alltså allvarligt. Jag saknar ord för dessa idioter.

Expressens sociala medier-redaktör, Emanuel Karlsten var en av dem som reagerade på duons agerande.

– Hallå, hjälp mig nu hitta en länk att hitta en stream vi kan titta på istället för F&F!! Snabbt!, vädjade han.

Även på Facebook blev reaktionerna starka. Strax efter sändningen startades gruppen "Filip och Fredrik förtjänar dödstraff efter Oscarsgalan 2011".

Men trots kritiken är Kanal 9:s presschef, Dan Panas, nöjd.

– Galan har fått både positiva reaktioner och kritik, och bägge ståndpunkterna går att förstå. En publik som väljer bort nattsömnen för att se ett program, har ett brinnande intresse och ett högt engagemang. Under vanliga omständigheter brukar man säga att det är omöjligt att tillfredsställa alla, och det är ännu svårare i samband med den här typen av nattsändning. Vi tycker att Filip & Fredrik gjorde det bra.

Kanal 9 kommer även nästa år att sända Oscarsgalan.