Här är några av stjärnorna som har haft omåttligt mycket tur och överlevt sina drogöverdoser.
1 av 8
Här är några av stjärnorna som har haft omåttligt mycket tur och överlevt sina drogöverdoser.
Eminem har tidigare kämpat med ett drogmissbruk, och i den nya dokumentären "How to make money selling drugs" så berättar han om hur han var beroende av receptbelagda och smärtstillande eller lugnande preparat som Valium och morfin. Och drogerna var nära att kräva hans liv. – Hade jag kommit två timmar senare hade jag varit död. Mina inre organ började stänga ner. Min lever, mina njurar. Allting. De trodde aldrig att jag skulle klara mig, sa Eminem i dokumentären.
2 av 8
Eminem har tidigare kämpat med ett drogmissbruk, och i den nya dokumentären "How to make money selling drugs" så berättar han om hur han var beroende av receptbelagda och smärtstillande eller lugnande preparat som Valium och morfin. Och drogerna var nära att kräva hans liv. – Hade jag kommit två timmar senare hade jag varit död. Mina inre organ började stänga ner. Min lever, mina njurar. Allting. De trodde aldrig att jag skulle klara mig, sa Eminem i dokumentären. - Foto: Stella Pictures / MTV Studios
Superstjärnan Pink festade hårt som ung. Från att hon var 12 år gammal fram till att hon var 15 år så knarkade hon en hel del. – Jag tog alla klubbdroger jag hittade. Jag sålde Ecstasy, crystal meth och Special K (gatuslang för bedövningsmedlet ketamin). Jag tog en överdos år 1995, och sedan dess har jag inte rört droger, sa stjärnan i en intervju.
3 av 8
Superstjärnan Pink festade hårt som ung. Från att hon var 12 år gammal fram till att hon var 15 år så knarkade hon en hel del. – Jag tog alla klubbdroger jag hittade. Jag sålde Ecstasy, crystal meth och Special K (gatuslang för bedövningsmedlet ketamin). Jag tog en överdos år 1995, och sedan dess har jag inte rört droger, sa stjärnan i en intervju. - Foto: Stella Pictures / David Roark
Charlie Sheens ex-fru Brooke Mueller har varit på rehab över 20 gånger i sitt liv, och har överlevt sex stycken överdoser, rapporterade tidningen Radaronline.com i maj 2013.
4 av 8
Charlie Sheens ex-fru Brooke Mueller har varit på rehab över 20 gånger i sitt liv, och har överlevt sex stycken överdoser, rapporterade tidningen Radaronline.com i maj 2013. - Foto: Stella Pictures / Fame Pictures
MTV-stjärnan Tila Tequila fick åka i illfart till sjukhus efter att hon fått ett pulsåderbråck i hjärnan. Därefter fick Tequila flera starka smärtstillande mediciner utskrivna – som hon överdoserade. Tila överlevde överdosen, och sökte hjälp via ett rehabcenter. – Jag trodde verkligen att jag skulle dö, sa Tequila i en intervju om överdosen.
5 av 8
MTV-stjärnan Tila Tequila fick åka i illfart till sjukhus efter att hon fått ett pulsåderbråck i hjärnan. Därefter fick Tequila flera starka smärtstillande mediciner utskrivna – som hon överdoserade. Tila överlevde överdosen, och sökte hjälp via ett rehabcenter. – Jag trodde verkligen att jag skulle dö, sa Tequila i en intervju om överdosen. - Foto: Stella Pictures / FAME PICTURES
Den 26 augusti 2007 hittades skådespelaren Owen Wilson helt blodig och förvirrad efter att ha försökt ta livet av sig genom att ta en överdos tabletter och skära upp sina handleder. Wilson genomgick behandling för depression och har sedan självmordsförsöket dragit ner på att göra promotion för sina filmer.
6 av 8
Den 26 augusti 2007 hittades skådespelaren Owen Wilson helt blodig och förvirrad efter att ha försökt ta livet av sig genom att ta en överdos tabletter och skära upp sina handleder. Wilson genomgick behandling för depression och har sedan självmordsförsöket dragit ner på att göra promotion för sina filmer. - Foto: FAME PICTURES / FAME PICTURES
Depeche Mode-stjärnan David Gahan kämpade länge emot ett drogmissbruk. År 1996 tog han överdos av kokain och heroin – en så kallad "speedball". Gahan har senare berättat att han var död – i två minuter. – Jag lämnade min kropp. Det var ett totalt, skrämmande mörker som omgav mig, sa Gahan.
7 av 8
Depeche Mode-stjärnan David Gahan kämpade länge emot ett drogmissbruk. År 1996 tog han överdos av kokain och heroin – en så kallad "speedball". Gahan har senare berättat att han var död – i två minuter. – Jag lämnade min kropp. Det var ett totalt, skrämmande mörker som omgav mig, sa Gahan. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Motley Crue-basisten Nikki Sixx sköt heroin år 1987, och dödförklarades – även han i två minuter. Han återupplivades två minuter senare med flera adrenalinsprutor. Han har nu varit ren, drogfri och nykter i flera år.
8 av 8
Motley Crue-basisten Nikki Sixx sköt heroin år 1987, och dödförklarades – även han i två minuter. Han återupplivades två minuter senare med flera adrenalinsprutor. Han har nu varit ren, drogfri och nykter i flera år. - Foto: Scanpix (File)

Kokain, heroin och ecstasy – se kändisarna som överlevt överdoser

Pink, Eminem, Owen Wilson och Dave Gahan är några av kändisarna som har överlevt sina drogöverdoser.


Kokain, heroin och LSD – här är stjärnornas favoritdroger

De flesta av Hollywoodstjärnorna har lämnat sitt förflutna med droger och missbruk bakom sig. Andra fortsätter friskt. Gemensamt för de alla är att de talat ut om sina drogerfarenheter. Läs deras berättelser här.  

I måndags skrev Nyheter24 om hur hiphopstjärnan Eminem, 40, i en ny dokumentär berättar om hur drogerna höll på att kräva hans liv.

– Jag trodde att jag kunde kontrollera mitt knarkande eftersom jag inte sköt heroin eller rökte crack, säger Eminem i dokumentären som har fått titeln " "How to make money selling drugs"

Stjärnan har tidigare berättat om sina mörka år då han var beroende av receptbelagda och smärtstillande eller lugnande preparat som Valium och morfin. I dokumentären avslöjar han nu att missbruket gick så långt att hans inre organ började kollapsa. 

Eminem, vars riktiga namn är Marshall Mathers, fick sådana smärtor att han uppsökte sjukhus. 

– Hade jag kommit två timmar senare hade jag varit död. Mina inre organ började stänga ner. Min lever, mina njurar. Allting. De trodde aldrig att jag skulle klara mig, säger Eminem vidare i dokumentären.

Men Eminem är inte den enda stjärnan som överlevt drogöverdoser – både artisten Pink, skådisen Owen Wilson och tevepersonligheten Tila Tequila har alla haft en räddande ängel.

Se fler stjärnor i bildspelet ovan – klicka på pilarna. 

Dave Gahan från Depeche Mode talar ut om sitt missbruk: 


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Robinson-Charlottas kritik mot TV4:s klippning: ”Framställts som en mobbare”

3 timmar sedan

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

idag 12:00
"Den sista resan" har setts av 315 440 biobesökare sedan premiären och är därmed Sveriges mest sedda dokumentär på bio någonsin. Filmen, som är gjord av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, slår nu Stefan Jarls "Ett anständigt liv" från 1979 som innehade det tidigare rekordet.

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

idag 11:37
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

idag 10:36
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

idag 10:08
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

idag 09:10
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.