Fredag 27 Maj
Stockholm

Kokain, heroin och ecstasy – se kändisarna som överlevt överdoser

Här är några av stjärnorna som har haft omåttligt mycket tur och överlevt sina drogöverdoser.
1 av 8
Här är några av stjärnorna som har haft omåttligt mycket tur och överlevt sina drogöverdoser. Foto:
Eminem har tidigare kämpat med ett drogmissbruk, och i den nya dokumentären "How to make money selling drugs" så berättar han om hur han var beroende av receptbelagda och smärtstillande eller lugnande preparat som Valium och morfin. Och drogerna var nära att kräva hans liv. – Hade jag kommit två timmar senare hade jag varit död. Mina inre organ började stänga ner. Min lever, mina njurar. Allting. De trodde aldrig att jag skulle klara mig, sa Eminem i dokumentären.
2 av 8
Eminem har tidigare kämpat med ett drogmissbruk, och i den nya dokumentären "How to make money selling drugs" så berättar han om hur han var beroende av receptbelagda och smärtstillande eller lugnande preparat som Valium och morfin. Och drogerna var nära att kräva hans liv. – Hade jag kommit två timmar senare hade jag varit död. Mina inre organ började stänga ner. Min lever, mina njurar. Allting. De trodde aldrig att jag skulle klara mig, sa Eminem i dokumentären. Foto: Stella Pictures / MTV Studios
Superstjärnan Pink festade hårt som ung. Från att hon var 12 år gammal fram till att hon var 15 år så knarkade hon en hel del. – Jag tog alla klubbdroger jag hittade. Jag sålde Ecstasy, crystal meth och Special K (gatuslang för bedövningsmedlet ketamin). Jag tog en överdos år 1995, och sedan dess har jag inte rört droger, sa stjärnan i en intervju.
3 av 8
Superstjärnan Pink festade hårt som ung. Från att hon var 12 år gammal fram till att hon var 15 år så knarkade hon en hel del. – Jag tog alla klubbdroger jag hittade. Jag sålde Ecstasy, crystal meth och Special K (gatuslang för bedövningsmedlet ketamin). Jag tog en överdos år 1995, och sedan dess har jag inte rört droger, sa stjärnan i en intervju. Foto: Stella Pictures / David Roark
Charlie Sheens ex-fru Brooke Mueller har varit på rehab över 20 gånger i sitt liv, och har överlevt sex stycken överdoser, rapporterade tidningen Radaronline.com i maj 2013.
4 av 8
Charlie Sheens ex-fru Brooke Mueller har varit på rehab över 20 gånger i sitt liv, och har överlevt sex stycken överdoser, rapporterade tidningen Radaronline.com i maj 2013. Foto: Stella Pictures / Fame Pictures
MTV-stjärnan Tila Tequila fick åka i illfart till sjukhus efter att hon fått ett pulsåderbråck i hjärnan. Därefter fick Tequila flera starka smärtstillande mediciner utskrivna – som hon överdoserade. Tila överlevde överdosen, och sökte hjälp via ett rehabcenter. – Jag trodde verkligen att jag skulle dö, sa Tequila i en intervju om överdosen.
5 av 8
MTV-stjärnan Tila Tequila fick åka i illfart till sjukhus efter att hon fått ett pulsåderbråck i hjärnan. Därefter fick Tequila flera starka smärtstillande mediciner utskrivna – som hon överdoserade. Tila överlevde överdosen, och sökte hjälp via ett rehabcenter. – Jag trodde verkligen att jag skulle dö, sa Tequila i en intervju om överdosen. Foto: Stella Pictures / FAME PICTURES
Den 26 augusti 2007 hittades skådespelaren Owen Wilson helt blodig och förvirrad efter att ha försökt ta livet av sig genom att ta en överdos tabletter och skära upp sina handleder. Wilson genomgick behandling för depression och har sedan självmordsförsöket dragit ner på att göra promotion för sina filmer.
6 av 8
Den 26 augusti 2007 hittades skådespelaren Owen Wilson helt blodig och förvirrad efter att ha försökt ta livet av sig genom att ta en överdos tabletter och skära upp sina handleder. Wilson genomgick behandling för depression och har sedan självmordsförsöket dragit ner på att göra promotion för sina filmer. Foto: FAME PICTURES / FAME PICTURES
Depeche Mode-stjärnan David Gahan kämpade länge emot ett drogmissbruk. År 1996 tog han överdos av kokain och heroin – en så kallad "speedball". Gahan har senare berättat att han var död – i två minuter. – Jag lämnade min kropp. Det var ett totalt, skrämmande mörker som omgav mig, sa Gahan.
7 av 8
Depeche Mode-stjärnan David Gahan kämpade länge emot ett drogmissbruk. År 1996 tog han överdos av kokain och heroin – en så kallad "speedball". Gahan har senare berättat att han var död – i två minuter. – Jag lämnade min kropp. Det var ett totalt, skrämmande mörker som omgav mig, sa Gahan. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Motley Crue-basisten Nikki Sixx sköt heroin år 1987, och dödförklarades – även han i två minuter. Han återupplivades två minuter senare med flera adrenalinsprutor. Han har nu varit ren, drogfri och nykter i flera år.
8 av 8
Motley Crue-basisten Nikki Sixx sköt heroin år 1987, och dödförklarades – även han i två minuter. Han återupplivades två minuter senare med flera adrenalinsprutor. Han har nu varit ren, drogfri och nykter i flera år. Foto: Scanpix (File)

Pink, Eminem, Owen Wilson och Dave Gahan är några av kändisarna som har överlevt sina drogöverdoser.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Kokain, heroin och LSD – här är stjärnornas favoritdroger

De flesta av Hollywoodstjärnorna har lämnat sitt förflutna med droger och missbruk bakom sig. Andra fortsätter friskt. Gemensamt för de alla är att de talat ut om sina drogerfarenheter. Läs deras berättelser här.  

I måndags skrev Nyheter24 om hur hiphopstjärnan Eminem, 40, i en ny dokumentär berättar om hur drogerna höll på att kräva hans liv.

– Jag trodde att jag kunde kontrollera mitt knarkande eftersom jag inte sköt heroin eller rökte crack, säger Eminem i dokumentären som har fått titeln " "How to make money selling drugs"

Stjärnan har tidigare berättat om sina mörka år då han var beroende av receptbelagda och smärtstillande eller lugnande preparat som Valium och morfin. I dokumentären avslöjar han nu att missbruket gick så långt att hans inre organ började kollapsa. 

Eminem, vars riktiga namn är Marshall Mathers, fick sådana smärtor att han uppsökte sjukhus. 

– Hade jag kommit två timmar senare hade jag varit död. Mina inre organ började stänga ner. Min lever, mina njurar. Allting. De trodde aldrig att jag skulle klara mig, säger Eminem vidare i dokumentären.

Men Eminem är inte den enda stjärnan som överlevt drogöverdoser – både artisten Pink, skådisen Owen Wilson och tevepersonligheten Tila Tequila har alla haft en räddande ängel.

Se fler stjärnor i bildspelet ovan – klicka på pilarna. 

Dave Gahan från Depeche Mode talar ut om sitt missbruk: 


Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

A-ha tvingas ställa in efter röstproblem

Publicerades: 3 timmar sedan

Depeche Modes keyboardist död

Publicerades: igår 21:38

Heard vill att Depp lämnar henne i fred

Publicerades: igår 20:42

Shakira anklagas för skattebrott – åtal nära

Publicerades: igår 20:14

"Maffiabröder"-stjärnan Ray Liotta död

Publicerades: igår 19:13

Skådespelaren Ray Liotta död

Publicerades: igår 18:48