Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lily Allen: Jag hatar ordet feminism

Lily Allen har fått av ordet feminism.
1 av 3

Lily Allen har fått av ordet feminism.

Planet Photos / PLANET PHOTOS

Hon anser även att kvinnan är sin egen största fiende.
2 av 3

Hon anser även att kvinnan är sin egen största fiende.

Stella Pictures / Palace Lee, PacificCoastNews

Lily Allen anser att vi alla redan är jämställda.
3 av 3

Lily Allen anser att vi alla redan är jämställda.

GoffPhotos / GoffPhotos

Nöje | 10/03/2014 13:48

Vad menar Lily Allen i sin nya intervju?

Lily Allen, 28, är aktuell med sitt nya album "SHEEZUS" som släpps den 5 maj. Men redan i november förra året försökte sig Lily på en comeback. Då kallades hennes video till låten "Hard out here" för rasistisk, och det hela ansågs vara ett gigantiskt magplask.  

Nu tar stjärnan nya tag – och frågan är om hon än en gång kommer att hamna i hetluften. I en intervju med Shortlist, via Independent berättar nu Lily om sin syn på feminism och jämställdhet. 

"Kvinnor är kvinnans största fiende. Inte män" 

– Jag tror inte att män är fiender. Jag tror att kvinnor är kvinnans största fiende. När jag sitter på en restaurang och om det kommer in en vacker, smal kvinna så tänker jag instinktivt "Åh, hon är så smal och vacker och jag är fet och ful". Alla män jag pratar med säger alltid att de vill ha tjejer med lite mer kött på benen. Så det handlar mer om tävlan. Det är skumt. Det är bara så ohälsosamt och vi kvinnor är vår största fiende. Vi borde sluta vara så elaka mot varandra, säger Lily Allen i intervjun. 

"Jag hatar ordet feminism" 

Sedan tar hon fram stora släggan, och anser att feminism inte "borde vara en grej längre". 

– Feminism. Jag hatar det ordet för det borde inte ens vara en grej längre. Vi är alla jämställda, alla är jämställda så varför har vi ens den här konversationen om feminism. Vad är den manliga versionen av feminism? Det finns inte ens ett ord för det. Mänism? Det existerar inte, säger Allen. 

Besvikna fans

På Twitter har det blivit debatt kring Allens uttalanden. Flera av stjärnans fans har ifrågasatt Allen, som själv hävdar att hon har blivit felciterad i tidningen, skriver Entertainment Wise.