Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Morgan Freeman: Legalisera marijuana

- 11/05/2015, 10:36 -
Morgan Freeman har rökt marijuana i snart 40 år.
1 av 4

Morgan Freeman har rökt marijuana i snart 40 år.

AP2011 / Chris Pizzello

År 1977 var Morgan Freeman med om en bilolycka.
2 av 4

År 1977 var Morgan Freeman med om en bilolycka.

Photoshot. All rights reserved. / Jessica Forde

Han skadade armen och fick sjukdomen fibromyalgi.
3 av 4

Han skadade armen och fick sjukdomen fibromyalgi.

FameFlynet / Mandatory Credit: JPVegas/FAMEFL

Fibromyalgi är långvarig smärta i muskel och vävnad.
4 av 4

Fibromyalgi är långvarig smärta i muskel och vävnad.

Katy Winn

Morgan Freeman röker marijuana för att lindra smärtan.

Den Oscarsbelönade skådespelaren Morgan Freeman, 77, vill legalisera marijuana. Morgan har rökt marijuana i flera år i smärtlindrande syfte. Det var år 1977 som han skadade sin arm svårt i en bilolycka och därefter utvecklade fibromyalgi. Det enda som hjälper stjärnan mot smärtan i armen är marijuana.

"Jag snortar det"

– Det spelar ingen roll i vilken form marijuanan kommer. Jag äter det, dricker det, röker det eller snortar det!, säger Morgan i en intervju med Daily Beast.

Han jämför även marijuana och alkohol.

– Det vi måste förstå är att alkohol inte har någon riktig mening i medicinskt syfte. Kanske om du tar en drink så lugnar du ner dig lite, men om du tar två eller tre så är du helt fucked, säger han till Daily Beast.

Morgan Freeman har tidigare berättat att han gillar att röka marijuana. Här i en intervju med den norska journalisten Kjersti Flaa från 2014.

"Legalisera det i hela landet!"

För Freeman känns det självklart att legalisera marijuana i hela USA.

– De pratar om barn med epilepsi, där de har upptäckt att marijuana lugnar ner anfallen så att de här barnen kan ha ett liv. För mig är det skäg nog: legalisera det i hela landet, säger han vidare till Daily Beast via Mirror.

I dagsläget är marijuana lagligt i Colorado, Washington, Oregon och Alaska. Ytterligare 23 delstater i USA tillåter medicinsk marijuana. I Sverige är det inte tillåtet med ren marijuana, men läkemedel så som Sativex och Marinol som innehåller Cannabis är godkända av läkemedelsverket.

Håller du med Morgan Freeman?