Torsdag 19 Maj
Stockholm

Miss America-modellen skrev hat mot muslimer – stängs av

Destiny Velez tävlade för Puerto Rico i Miss America i september 2015.
1 av 3
Destiny Velez tävlade för Puerto Rico i Miss America i september 2015. Foto: Edward Lea
Hon har nu stängts av.
2 av 3
Hon har nu stängts av. Foto: Edward Lea
Här är några av de tweets som hon skrev.
3 av 3
Här är några av de tweets som hon skrev. Foto: Twitter/Miss Puerto Rico

Ibland undrar man hur folk är funtade.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Modellen Destiny Velez, 20, tävlade nyligen för Puerto Rico i Miss America. Destiny möts nu av hård kritik – och har stängts av från Miss America.

Gick till attack på Twitter

Anledningen är att modellen i torsdags skrev en rad rejält grova Tweets om muslimer. Det var efter att filmskaparen Michael Moore postade en bild på sig själv utanför Trump Tower i New York med ett plakat som löd "Vi är alla muslimer" som Destiny såg rött.

Moores bild var ett svar till presidentkandidaten Donald Trumps förslag att förbjuda muslimer från att åka till USA, något som skapade kraftiga protester och en motreaktion med bland annat hashtaggen #WeAreAllMuslim på sociala medier.

Stängs av

Destiny skrev bland annat att det enda muslimer gör är att utnyttja USA och "terroriserar det här landet och många andra". Hon skrev även att varken judar eller kristna har "terror på agendan i sina heliga skrifter", skriver Daily Mail.

Några av de tweets som Destiny skrev.

Både organisationen Miss Puerto och Destiny själv har gått ut med en offentlig ursäkt. Hon har även stängts av från kommande tävlingar och representerar inte längre organisationen bakom Miss America, skriver Daily Mail.

Destinys avstängning har även uppmärksammats av Michael Moore:


Kommentera
Kopiera länk
Dela