Både Sony Music och högsta domstolen har ställt sig på musikproducentens sida. Kesha får därför inte bryta sitt kontrakt.
Både Sony Music och högsta domstolen har ställt sig på musikproducentens sida. Kesha får därför inte bryta sitt kontrakt. - Foto: AP/TT

Lady Gaga träffade Kesha för att visa stöd

Lady Gaga har nu träffat popsångerskan Kesha för att ge stöd i rättegångsprocessen mot Dr.Luke. På Instagram skriver hon om hur kvinnor ofta skuldbeläggs och blir ifrågasatta.


Lady Gaga har tidigare twittrat ut sitt stöd för Kesha som stämt sin musikproducent och Sony. Anledningen är att han ska sexuellt ha trakasserat henne i flera års tid. Därför vill hon bryta kontraktet.

Men både Sony Music och högsta domstolen har ställt sig på musikproducentens sida. Kesha får därför inte bryta sitt kontrakt.

I sociala medier sprids stöd för popartisten och flera stora kändisar har tagit offentlig ställning. Tidigare har Taylor Swift skänkt 2,1 miljoner och Adele dedikerade sitt pris från BRIT awards till Kesha. Och nu har världsstjärnan Lady Gaga träffat henne för att finnas till och ytterligare visa sitt stöd.

På Instagram har hon lagt ut en bild från deras känslosamma möte.

Dessutom skriver hon ett Instagram-inlägg om att kvinnor som blir utsatta för sexuellt våld ofta skuldbeläggs och blir ifrågasatta.

Dessutom berättar Lady Gaga i inlägget att hon själv blivit utsatt för sexuella trakasserier.

– Rädslan för att inte bli trodd på och förövarens kontroll är anledningen till att många kvinnor inte vågar berätta. Vad som har hänt Kesha har hänt många kvinnliga artister, inklusive mig själv, och det kommer påverka henne för resten av hennes liv, skriver Lady Gaga och fortsätter:

– Varför låter vi människor i maktposition komma undan med omänskligt beteende?

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

"Jakt" – på liv och död

1 timme sedan
En jakthelg går överstyr när djuren plötsligt försvinner och jägarna saknar byten att skjuta. Det är ett sätt att visa vad som händer när man tappar perspektivet och börjar gå över gränser, säger regissören Sarah Gyllenstierna om filmen "Jakt".

Väskförbud stoppar konserter med picknick

1 timme sedan
Väskförbudet som infördes i november förra året kommer att få konsekvenser för besökare på utomhuskonserter i sommar: Att ta med sig picknick är inte längre möjligt.

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

2 timmar sedan
Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.

Taylor Swift överraskar med dubbelalbum

2 timmar sedan
Taylor Swifts nya album är i själva verket ett dubbelalbum. "Jag hade skrivit så mycket 'plågad poesi' de senaste två åren att jag ville dela allt med er" skriver Swift på Instagram.

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

idag 06:00
En kvinna som skaffar barn på egen hand – men blir kär i donatorn. Tuva Novotny spelar huvudrollen i Viaplays nya dramakomedi "Allt och Eva" Den handlar om att vara ensam och rädd för gemenskap men ändå söka samhörighet, säger Novotny till TT.