Paolo Roberto
Hur mycket pengar tjänar Paolo Roberto idag? - Foto: Stella Pictures, Stina Stjernqvist/TT Bild.

Paolo Roberto och hans förmögenhet – så hög är hans inkomst

Paolo Roberto var en av Sveriges mest folkkära programledare. Men efter hans sexköp fick han sparken från alla sina jobb – bland annat från TV4 och Rix FM. Hur har det gått rent ekonomiskt för Paolo sedan dess? Nyheter24 har tagit reda på hur mycket pengar Paolo Roberto tjänar idag.


Paolo Roberto var länge inte bara en firad boxare utan även en av Sveriges mest profilerade och folkkära programledare. Tittarna fick inte nog av Robertos raka attityd i tv, och han gjorde bland annat program som Farmen, Robinson och Pengarna på bordet.

Utöver programledarjobben hördes Paolo även i radio i kanalen Rix Fm och hans matmärke Paolos gjorde succé. Men över en natt förlorade Paolo Roberto allt och hans bolagsimperium föll i bitar.

Paolo Roberto. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT Bild

Våren 2020 greps Paolo Roberto efter att ha köpt sex på en lägenhetsbordell på Östermalm. Kvinnan som Roberto köpte sex av för 1500 kronor kom från "Ett av Europas fattigaste länder". 

Samma dag som nyheten kom ut att en medieprofil köpt sex, så talade Paolo ut. I en uppmärksammad intervju med Jenny Strömstedt öppnade han upp och berättade om sexköpet.

TV4:s Jenny Strömstedt intervjuades Paolo Roberto kort efter att han gripits för sexköp. Bildkälla: TV4

Kort därefter fick Paolo Roberto sparken från TV4 och RIX FM. Matmärket Paolos köpte ut honom för 126 kronor, och en pågående reklamkampanj med K-Rauta stoppades.

En exklusiv herrklubb där Paolo varit minoritetsägare beslöt sig för att porta Paolo och bryta samarbetet. 

Även Paolo Robertos ex-fru Lena Arrelöw klippte banden till Paolos bolag Punch Drunk Entertainment där hon efter skilsmässan fortsatt vara styrelseledamot och ordförande.

Paolo Roberto om sina pengar: "Mina bankkonton tömda"

Hösten 2020 – några månader efter att hans sexköp blivit allmänt känt – så skrev Paolo på Instagram om tiden som följde i kölvattnet av sexköpsskandalen.

"Har under de senaste månaderna i princip förlorat allt (lyckades rädda huset). Bivit sviken, utkastad ur mina företag, mina bankkonton tömda, offentligt förnedrad, och hånad", skrev Paolo då.

Han beskrev då hur han försökt kämpa sig tillbaka, och han förklarade att han inte är någon som ger upp i första taget.

"Jag har krigat hela mitt liv och blivit knockad, uträknad, knivhuggen, jag har brutit min näsa så många gånger att jag tappat räkningen och jag har förlorat massor av gånger. Men jag har rest mig varje gång och varje gång jag rest mig så har jag blivit lite starkare", skriver Paolo.

Han berättade att han byggt upp sitt liv igen och startat nya företag.

"Jag har bra med pengar på kontot och trivs bättre med mitt nya liv!", skrev han då.

Paolo Roberto har kommit på fötter igen. Bildkälla: Stella Pictures.

Vad gör Paolo Roberto idag?

Trots att Paolo än idag inte har gjort comeback i tv-rutan så har han inte lämnat medievärlden bakom sig helt. Han driver bland annat podden Paolos podcast där han bjuder in ofta kontroversiella gäster. 

Nyligen skrev Nyheter24 om hur ett avsnitt av podden där Alexander Bard och Paolo pratade om sexköp blev väldigt uppmärksammat och kritiserat.

Utöver poddandet så har Paolo startat ett nytt matmärke som säljer italienska livsmedel och delikatesser så som olivolja. Han erbjuder även personlig träning i sitt gym i Nacka.

Så mycket pengar tjänar Paolo Roberto – både lön och förmögenhet avslöjad 

Så hur går det för Paolo Roberto rent ekonomiskt?

Jo, enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 har tagit del av så hade Paolo Roberto år 2022 en fastställd förvärvsinkomst på 124 600 kronor. 

Utslaget över tolv månader ger det en månadslön på blygsamma 10 383 kronor. Men det är inte de enda pengarna Paolo sitter på.

Han är aktiv i flera bolag. Fratelli di Pasta, som är det bolag som ägnar sig åt livsmedel, omsatte 2,6 miljoner kronor år 2022, och har tillgångar på 982 000 kronor. 

Bolaget Punch Drunk Entertainment AB omsatte 256 000 år 2022, och gjorde samma år en förlust på 584 000 kronor. Men då finns det där tillgångar på 1,3 miljoner kronor.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!