Pernilla Wahlgren avslöjar vem av Benjamin och Oliver som gör godast pasta
Oliver Ingrosso driver restaurangen Olli och är aktuell med en kokbok om det italienska köket. Benjamin Ingrosso är även han grym i köket, och har gjort succé i matprogrammet Benjamin's. Men vem av bröderna gör bäst pasta egentligen?
Gillar du artikeln?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.
Pernilla Wahlgren, 55, är utan tvekan en av Sveriges mest folkkära artister och tv-profiler. Utöver succén med långköraren Wahlgrens värld så driver hon sedan 2015 podden Wahlgren & Wistam tillsammans med Sofia Wistam. Under sommaren gjorde hon succé som programledare för Allsång på Skansen, och våren 2024 ger hon sig ut på en ny turné som har fått namnet Happy Ending.
Inte bara Pernilla i familjen Wahlgren-Ingrosso är en underhållare ut i fingerspetsarna. Dottern Bianca Ingrosso är en av Sveriges mest framstående influencers och är inte bara grundare av sminkföretaget CAIA Cosmetics utan idag även programledare för den egna talkshowen Bianca på Kanal 5.
Pernillas son Benjamin Ingrosso går det inte heller någon nöd på. Han är en minst sagt framgångsrik artist och hits som "Man on the moon" har över 100 miljoner streams på Spotify. Precis som systern Bianca så är Benjamin något av en multitalang och han har kammat hem prestigepriset Kristallen hela tre gånger för sitt matlagningsprogram Benjamin's på TV4.
Pernillas äldsta barn är Oliver Ingrosso, och till skillnad från sina syskon har han valt att inte verka i rampljuset i samma utsträckning. Oliver är istället verksam inom krogbranschen, och sedan sommaren 2022 driver han den populära italienska restaurangen Olli på Norrmalm i Stockholm.
Nu avslöjar Oliver Ingrosso varför han inte vill vara känd
Oliver och Benjamins pappa Emilio Ingrosso är ju även han krögare, så intresset för framförallt italiensk matlagning har de bägge fått med sig sedan barnsben. Oliver är i skrivande stund även aktuell med en kokbok om det italienska köket.
Bianca Ingrosso hånas för bilden på Oliver Ingrossos kokbok: "Otippat..."
Vem gör godast pasta – Oliver Ingrosso eller Benjamin Ingrosso?
I det senaste avsnittet av Wahlgren & Wistam så spelar Pernilla och Sofia upp klipp från deras livepodd som ägde rum på Rival i Stockholm. Publiken fick skriva upp frågor på lappar som Pernilla och Sofia sedan svarade på under kvällen.
Under livepodden läste Sofia upp en av frågorna som handlar om just Benjamin och Oliver – och deras färdigheter i köket.
– Känslig fråga kanske, Pernilla, äter du helst Benjamin eller Olivers pasta?, säger Sofia.
– Åh, det går faktiskt inte att välja. Dom är otroligt grymma kockar bägge två, säger Pernilla först diplomatiskt.
Men Sofia Wistam står på sig.
– Nu måste du svara, säger hon.
Oliver Ingrosso chockar med sin nya macka: "Tänkt på det i flera år"
Benjamin Ingrosso är känd för sin carbonara
– Gud vad svårt. Oliver har ju restaurang och jobbar som kock, men Benjamin är också otroligt duktig. Jag kan inte välja!, säger Pernilla under livepodden.
Men efter påtryckningar från både publiken och Sofia så kommer Pernilla slutligen med sitt svar...
– Benjamins carbonara och Olivers tomatsås, så nu tog jag en av varje, säger Pernilla till publikens jubel och skratt.
Så lyckas du alltid med din carbonara – enligt Benjamin Ingrosso
Benjamin Ingrosso är känd för just sin carbonara, och i en intervju med Expressens Allt om Mat berättade han i våras om sin hemlighet för att alltid lyckas. Benjamin står fast vid att man inte ska ha grädde i carbonara. Det här med grädde eller inte är en omtvistad debatt som i decennier engagerat matnördar.
– Du kan inte kalla en gräddig hög pasta för carbonara, och jag reserverar mig för rätten att kalla er för jävla idioter om ni gör det, skrev stjärnkocken Mitch Orr i tidningen Vice.
– Inte för att det är fusk utan för att då smakar det inte carbonara, säger Benjamin.
– Det som gör en carbonara är sättet man hanterar äggen, pecorinon och pastavattnet, och fettet från Guancalen. När de blandas ihop och tempereras till en perfekt värme så skapar det en sås som heter Bavoso, förklarar Benjamin för Allt om Mat.
Benjamin säger att det som många gör som misstag när de gör Carbonara är ett de drar på med för hög värme så att det blir äggröra. En annan miss är att inte ha någon värme alls för då smakar det pasta med rått ägg.
Något du absolut inte får glömma när du svänger ihop en carbonara är enligt Benjamin svartpepparn. Peppra riktigt, riktigt mycket när den är klar.
Brooklyn Beckham hånas för ingrediensen i sin köttfärssås: "Varför, bror?"