Omar Rudberg är en svensk artist och skådespelare.
Omar Rudberg är en svensk artist och skådespelare. - Foto: Henrik Montgomery/TT och Karl Melander/TT

Omar Rudberg om sin sexuella läggning: "Jävligt läskigt"

Omar Rudberg har minst sagt många strängar på sin lyra. Skådespelaren och artisten syns titt som tätt på scen och tv, men hur bra koll har du egentligen på stjärnskottet? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna om Omar.


Omar Rudbergs ålder – hur gammal är han?

Omar Rudberg föddes den 12 november 1998 i Caracas, Venezuela. Som 6-åring kom Omar till Sverige, och han växte upp i Kungsbacka. Omar är idag 24 år gammal.

Omar Rudberg längd – hur lång är Omar? 

Enligt uppgifter på Imdb så är Omar Rudberg 173 centimeter lång.

Var Omar Rudberg med i FO&O?

Omar Rudberg blev känd för svenska folket som medlem i FO&O, men står idag på egna ben och har en oerhört lukrativ solokarriär. 

Vem spelar Omar Rudberg i "Young Royals"?

Utöver att ha rönt stora framgångar med sin musik så är Omar även skådespelare, och han blev oerhört hyllad för sin roll som Simon i Netflix-serien "Young Royals" där han spelar mot bland andra Edvin Ryding

När var Omar Rudberg med i Talang?

Ja, år 2010 var Omar Rudberg med i Talang. Omar, som då var 11 år gammal, imponerade onekligen redan då. Juryn, som på den tiden bestod av Charlotte Perrelli, Bert Karlsson och Johan Pråmell, blev oerhört charmade av Omar. Omar rev av en imitation av Ricky Martin, och Perrelli var minst sagt imponerad.

Omar Rudberg år 2010. Bildkälla: TV4

– Du är EXTREMT charmig på scenen, verkligen. Du fångar verkligen oss i publiken. Du har ganska mycket att jobba på med sången, sa Charlotte.

Pråmell röstade ut Omar. Men det gick ju bra ändå. Bara tre år senare bildades FO&O och år 2014 släppte de debutalbumet "Off the grid" som blev en supersuccé, och resten är som man säger, historia.

Var Omar Rudberg med i Melodifestivalen?

Omar Rudberg och FO&O tävlade i Melodifestivalen år 2017 med bidraget "Gotta Thing About You". Då tog sig gruppen till final, men de fick se sig slagna av Robin Bengtsson som det året vann med låten "I Can’t Go On". 

År 2019 testade Omar lyckan i Mello igen. Då tävlade han med låten "Om om och om igen", men åkte ut. Tredje gången Omar var med i Melodifestivalen blev det inte heller vinst. År 2022 tävlade Omar i Mello med sin låt "Moving like that" som landade på en femteplats.

Edvin Ryding och Omar Rudberg – så ser relationen ut i dag

Omar Rudberg föräldrar – vem är hans mamma och pappa?

Omar Rudbergs pappa heter Wilnur Carolina. Sitt efternamn har Omar tagit från sin styvpappa Thomas Rudberg. Omar Rudbergs mamma heter Wilnur Rudberg, och hon syns ofta med Omar på röda mattan.

Är Omar Rudberg gay?

Ja, den frågan har Omar Rudberg fått flera gånger genom åren. I en intervju med QX berättade Omar år 2019 mer om sin läggning.

– Jag vågar inte sätta en titel. Det känns jävligt läskigt. Ibland hänger jag med killar, ibland med tjejer. Det varierar. Jag vet inte om det beror på åldern, att jag fortfarande är ung. Jag känner att jag är vilsen, inte på ett dåligt sätt, utan vilsen i livet bara.

Edvin Rydings familj: Allt om hans föräldrar, syskon och kända släktingar

Omar Rudberg partner – har han flickvän eller pojkvän?

Det är oklart huruvida Omar Rudberg har någon partner i dagsläget. Men i april 2023 berättade han för Aftonbladet att han åtminstone dejtade. 

– Jag träffar faktiskt en person. Vi har träffats ett litet tag. Det känns kul, sa han till tidningen då. 

Är Omar Rudberg med i Så mycket bättre 2023?

I "Så mycket bättre" 2023 kommer Omar Rudberg vara en av de medverkande artisterna tillsammans med Marit BergmanEllen KraussEagle-Eye CherryLasse HolmMapeiPeg ParnevikDogge DoggelitoJonathan JohanssonSanne SalomonsenPär Wiksten och Staffan Hellstrand.

Omar Rudbergs oro i Så mycket bättre 2023: "Är läskigt"

Vad Omar Rudberg med i Sommar i P1 2023?

Den 30 juni 2023 varr Omar Rudberg värd för "Sommar i P1". 

Sommarpratare 2023 – hela listan: Alla värdar i "Sommar i P1"

Vad heter Omar Rudberg på Instagram?

På Instagram hittar du Omar Rudberg under namnet @officialomar.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!