Nyfiken på Gunilla Perssons dotter, partners och familj? Då har du kommit rätt.
Nyfiken på Gunilla Perssons dotter, partners och familj? Då har du kommit rätt. - Foto: Stella Pictures, Skärmavbild/Instagram/thegunilla och Henrik Montgomery/TT

Allt om Gunilla Persson: Modellkarriär, dotter och partners

Gunilla Persson slog igenom med dunder och brak i "Svenska Hollywoodfruar" och forsätter än i dag att skapa rubriker. Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som googlas om tv-profilen.


Gunilla Persson ålder – hur gammal är hon?

Gunilla Persson föddes den 31 december 1958, vilket innebär att hon fyller 66 år under 2024.

Är Gunilla Persson född i Norrköping?

Ja, Gunilla Persson föddes i Norrköping och faktum är att hon hade en övernattningslägenhet, på 33 kvadratmeter, fram till 2012 då hon sålde bostaden.

– Lägenheten är fantastisk och ligger i ett underbart bostadsområde. Jag tror att det bekväma läget så nära city gör att det känns lite Hollywood. Det är en jättefin lägenhet med bästa läget, sa hon till Aftonbladet då.

Gunilla Persson längd – hur lång är hon?

Nyfiken på Gunilla Perssons längd? Då är du inte ensam. Men tyvärr har tv-profilen inte gått ut med sin exakta längd. 

Här säger Gunilla Persson vad hon tycker om Carina Berg i Melodifestivalen 2024

Gunilla Persson föräldrar – vad hette hennes mamma och pappa?

Gunilla Perssons föräldrar hette Iris Persson och Nils-Erik Persson. Och faktum är att pappans namn ligger till grund för Gunilla Perssons dotters namn, som blev Erika Persson

"Det här är ett foto på min lilla mormor Regina (Erikas mellan namn) Hon var född år 1900 och jag minns och saknar henne idag och alla dagar. Eftersom pappa Nils- Erik (Erika är uppkallad efter honom) inte har någon grav tänder jag ofta ljus vid hans fotografi. Han ville ha det så och mamma också", har tv-profilen skrivit på Instagram.

Gunilla Perssons svar på Maria Montazamis ord inför Mello 2024

Var Gunilla Persson ung när hon blev modell?

Gunilla Persson har en imponerande modellkarriär i bagaget och blev, när hon var 25 år gammal, värvad till den internationellt erkända modellagenturen Elite Models. Under tiden som modell syntes Persson i både tidningar och kampanjer, bland annat för underklädesmärket La Perla, enligt Expressen

Här är Gunilla Persson som ung – känner du igen henne?

När var Gunilla Persson med i "Svenska Hollywoodfruar"?

Gunilla Persson var med i "Svenska Hollywoodfruar" under flera års tid. Mer specifikt kunde tittarna ta del av Perssons liv i Los Angeles från och med säsong fyra till och med den trettonde och sista säsongen. 

– Jag har varit med sedan 2011, det är många säsonger, det har varit många år av mitt liv. Jag saknar naturligtvis att filma, det är den här tiden på året som vi brukar filma och då det är som vackrast i Los Angeles. Det är klart man saknar det, sa hon till Aftonbladet när det stod klart att programmet skulle läggas ner.

Är Gunilla Persson mamma till Erika Persson?

Ja, Gunilla Persson är mamma till Erika Persson, född 2002. Enligt tv-profilen var det hennes pappas förtjänst att hon fick dottern. 

– Han blev sjuk och gick bort på ett år. Jag brukar säga att det var pappa som ordnade en deal med Jesus och såg till att jag fick Erika. Han visste hur mycket jag behövde ett barn, jag var ju 40 plus, så han ordnade med Gud att jag fick ett barn, har hon sagt till Aftonbladet

Allt om Erika Persson: Pappa, längd, musik och partner

Vem är pappa till Gunilla Perssons dotter Erika Persson?

Det är faktiskt okänt vem som är pappa till Gunilla Perssons dotter Erika Persson, men genom åren har hon fått flera frågor om fadern. Gunilla Persson har då uppgett att hon har ett avtal med Erikas pappa, för att skydda dottern.

Gunilla Persson partner – har hon pojkvän eller make?

Nej, tv-profilen är i dagsläget singel. I februari 2024 uppgav Gunilla Persson att hon vill ha en yngre man

– Det är inte roligt att ha en gammal gubbe. Fy de sitter ju och sover på middagen, sa hon till Aftonbladet då. 

Tidigare har Persson varit i relationer med bland andra revisorn Stephen Linville och prins Albert av Monaco.

Gunilla Perssons äktenskap – här är hennes tidigare partners

När dog Gunilla Perssons mamma Iris?

Den 1 mars 2023 somnade Gunilla Perssons mamma Iris Persson, som under flera år bodde tillsammans med dottern, in. Hon blev 97 år gammal. 

"Den för mig mest värdefulla människan (förutom Erika) har ikväll lämnat jordelivet och mitt hjärta blöder. Jag är så chockad och sitter timme efter timme bredvid henne här på sjukhuset… Det värsta är när man inte är förberedd för läkaren sa att hon svarade bra på medicinen för blodtrycket och att hennes blodvärden var bra. Jag hade till och med tagit med näringen som hon skulle få imorgon bitti som är speciell för mamma", skrev hon i ett inlägg på Instagram då, och fortsatte vidare:

"Jag gick ner en halv timme i cafeterian och sa till sjuksköterskan att jag skulle komma tillbaka snart och då fick jag samtalet. Hennes puls var svag och hjärtat hade stannat! Helt oförberett hände det! Erika är det största stödet jag har, och hon visar nu vad hon går för. Tack gode Gud för att jag har henne."

Gunilla Perssons mamma Iris är död: "I fullständig chock..."

Är Gunilla Persson med i Melodifestivalen 2024?

Ja, Gunilla Persson tävlar i Melodifestivalen 2024. Mer specifikt gör hon sin Mello-debut i den tredje deltävlingen, vilken äger rum i Växjö den 17 februari. Hon tävlar då mot Klaudy, Clara Klingenström, Jacqline Moss, Cazzi Opeia och Kim Cesarion

Så låter det när Gunilla Persson sjunger – hör sångrösten här

Är Gunilla Persson sjuk? 

Inför Melodifestivalen 2024 drabbades Gunilla Persson av svår yrsel och blev till och med inlagd på sjukhus i USA. I kommentarsfältet till ett inlägg på Instagram, bara dagar innan Mello-debuten, bekräftade Gunilla Persson att hon drabbats av kristallsjukan. 

Är Gunilla Persson sjuk i kristallsjukan? Ja, det bekräftar hon på Instagram. Foto: Skärmavbild/Instagram/thegunilla

Har Gunilla Persson Instagram?

Ja, på Instagram heter Gunilla Persson @thegunilla.

Läs fler artiklar om Gunilla Persson här:

Därifrån kommer alla Gunilla Perssons pengar: "Mycket rik"

Så låter Gunilla Perssons bidrag i Melodifestivalen 2024

Gunilla Perssons hårda förberedelser inför Melodifestivalen: “Midjemåttet...”

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!