Paolo Roberto
Paolo Roberto planerar för 10 nya ställen. - Foto: Jonas Ekströmer/TT Bild, Stella Pictures.

Paolo Roberto öppnar 10 nya ställen – hårda kraven på medarbetarna

Framgången fortsätter för Paolo Roberto, som nyligen slog upp dörrarna till sin restaurang i Sundbyberg. Nu expanderar Paolo Roberto sin verksamhet – och planererar för 10 nya ställen runtom i Sverige.


En gång i tiden var Paolo Roberto, 55, en av landets mest folkkära programledare och tv-profiler. Han ledde program som Robinson och Farmen på TV4, och hade även en cameo i Stieg Larssons film "Män som hatar kvinnor".

På 80-talet var han känd som "Kungen av Kungsan" – och decennier senare var han kanske "Kungen av programledare". Men efter att han under uppmärksammade former greps i en razzia på Östermalm så förlorade han i princip "allt". 

Paolo Roberto som programledare på Farmen år 2015. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT Bild
Paolo Roberto som programledare för Robinson år 2012. Bildkälla:Bildkälla: Claudio Bresciani/TT Bild

Hans ex-hustru Lena Arrelöv stoppade sitt samarbete med ex-maken, vars företag Punch Drunk Entertainment hon jobbat med även efter deras skilsmässa år 2012. 

Paolo Roberto och Lena Arrelöv fortsatte sitt samarbete i företaget även efter att de skilt sig. Men efter att Paolo greps så bröt hon helt med bolaget. Bildkälla: Jessica Gow/TT Bild

Utöver det så fick Paolo sparken från TV4, radiokanalen Rix FM och blev utköpt från sitt matmärke Paolos för 126 kronor. Ica och Coop reade ut produkterna från Paolos, och en lokal liten ICA-butik i Herrljunga skapade rubriker då de reade ut Paolos glass – och skänkte pengarna till kvinnoorganisationen Talita.

Byggvaruhuset K-Rauta bröt med Paolo, precis som prinsessan Sofia och prins Carl Philips stiftelse som jobbade för att öka förståelsen kring dyslexi. Paolo Robertos brinnande matintresse har resulterat i flera kokböcker genom åren, men bokförlaget Bonnier Fakta, som utgivit flera av hans böcker, avslutade också sitt samarbete med Paolo Roberto.

Paolo Roberto år 2010 i samband med att han släppte en av sina kokböcker om italiensk mat. Bildkälla:Leif R Jansson/TT Bild

Även Paolo Robertos dåvarande flickvän Elin Härkönen valde senare att avsluta deras relation.

På Instagram berättade Paolo Roberto några månader efter skandalen att hans bankkonton var tömda, och att han med nöd och näppe lyckades rädda huset i Nacka.

Paolo Roberto hade tjejkväll på sin nya restaurang

Nästan fyra år har gått sedan Paolo Roberto greps på Östermalm. Idag ser Paolos liv helt annorlunda ut. 

Han syns inte längre i tv och tidningar i samma utsträckning som förut. Istället satsar han helhjärtat på en karriär som krögare. I Sundbyberg slog han nyligen upp dörrarna till den italienska restaurangen Il Posto Da Paolo.

Restaurangen har bara varit öppen sedan februari 2024, men har redan skapat rubriker. Nyheter24 uppmärksammade de starka reaktionerna som väcktes efter att krogen utlovat en "Ladys night".

På sin hemsida skrev de: "Vi firar kvinnor och skapar Sveriges första kväll för bara kvinnor. Här kommer du kunna sitta med dina tjejkompisar och njuta utan att bli störd av några killar eller män som försöker få din uppmärksamhet. Vi kommer att skapa en trend som senare kommer att följas av flera restauranger världen runt. Kom ihåg vem som startade trenden. Vi ses. Team Paolo".

Paolo Roberto hade tjejkväll på sin restaurang. Senare sa Paolo att det hela bara var ett skämt för att få uppmärksamhet.

Paolo Roberto expanderar verksamheten 

Kort efter besökte Expressens krogrecensent Anna Gullberg Paolos restaurang, och i sin recension berömde hon den syditalienska maten som hon kallade genuin, hon beskrev en oxfilé som smälte i munnen och pastan som "perfekt god" med "underbar tomatsås". 

Det fanns bara ett problem på restaurangen – nämligen vad det manliga sällskapet bredvid pratade om under sin middag. Det var nämligen ett obehagligt samtal om kvinnor som ägde rum vid det intilliggande bordet.

Restaurangen tycks gå som tåget. På Instagram Story insinuerade Paolo nyligen att han ska öppna upp i Göteborg. Men det är inte det enda han har i kikaren. Paolo avslöjade nyligen att hans pasta och pizza-rike nu kommer att expandera. På Instagram efterlyser han 10 pizzerior runtom i Sverige som vill bli franchisetagare med hans bolag Pizzamedpaolo.

För att bli antagen krävs bland annat fem års dokumenterad erfarenhet av det som inom restaurangbranschen brukar förkortas HoReCa – det står för hotell, restaurang och catering. Utöver det krävs ett eget aktiebolag och hög kreditvärdighet, god kännedom om franchisekoncept och en bokföringsbyrå som ska godkännas av Roberto.

"Vem vet, snart kan vi vara partners", avslutar Paolo sin jobbannons.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!