Erik Videgård visar upp livet bakom kameran i Nyhetsmorgon
Den i Nyhetsmorgon återkommande kocken Erik Videgård delar med sig av livet bakom kameran. I ett inlägg på Instagram visar han upp förberedelserna.
Gillar du artikeln?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.
Stjärnkocken Erik Videgård har sedan en lång tid tillbaka varit en återkommande gäst i TV4:s långkörare Nyhetsmorgon, där han har gjort sig känd för sina mer eller mindre kontroversiella preferenser.
Han anses i dag vara en av Sveriges kändaste kockar, inte minst för att ha varit en central del av att introducera Sichuanköket i Sverige. Han har även drivit en rad olika krogar i Stockholm, såsom Videgård, East, Diana, Akvarium, Fjäderholmarnas krog och Halv trappa plus gård.
Videgård är också en av grundarna till Svenska Sommelierföreningen.
MISSA INTE: Därför ska du aldrig ha kryddor vid spisen – enligt Videgård
Erik Videgård operation – det hände med hans käke
Det är många som har varit nyfikna på kocken, och särskilt på vad som har hänt med hans ansikte. Den uppmärksamma tittaren har säkerligen lagt märke till att Videgård haft problem med sin käke.
2010 upptäcktes det att kocken hade en cancertumör i vänster tonsill i halsen, något som ledde till både cellgiftsbehandling och strålning.
Efter att ha blivit frisk upptäckte han dock att hans käkben börjat dö, något som ledde till ytterligare besök på sjukhuset.
LÄS MER: Erik Videgård har opererats: "Svullet och blåslaget"
Kocken visar förberedelserna inför TV4:s Nyhetsmorgon
I dag har han blivit en tittarfavorit och drar sig inte för att dela ut en anings kontroversiella åsikter om matlagning, som att man aldrig ska grilla hamburgare, använda finmalen peppar eller vitlökspress.
På sin Instagram har Videgård en gedigen följarskara på strax över 66 000 följare.
Kocken som vanligtvis brukar synas i rutan på söndagar, har delat en bild på Instagram som visar den förberedelse som hans arbete kräver.
På bilden syns en rad olika ingredienser och matvaror, en del som bekant vanliga i det asiatiska köket. Bilden visar vad som kan antas vara Videgårds kök, och på hans diskbänk står bland annat mjöl, basmatiris, sushiris, ingefära, saffran och sesamolja.
LÄS MER: Köttguden Alex Schulman: “Så lyckas jag med mitt kött”
Stjärnkocken Erik Videgård: "Praktiskt att ha"
Bildtexten lyder "Packar inför söndagens Nyhetsmorgon".
Till inlägget har Videgård skrivit följande:
"Söndag i Nyhetsmorgon. Det blir fryst fisk och skaldjur. Praktiskt att ha men ska du tina den? Hur gör du då? Det blir rätter från Indien, Kina och en galet god sås med svensk-franska förtecken. Dessutom Skola: Så kokar du ris på bästa sätt. Tokladdad för morgondagen med bästa Jenny Alversjö. Kolla 7:58 - 12:00. Vi ses!!"
MISSA INTE: Därför bor Sofia Geite med Jessica Almenäs son