Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kändisarna som är smartare än andra kändisar

- 02/09/2009, 11:41 -

Celebriteterna har pluggat på Harvard, bott i Japan och kan prata flytande ryska.

Det finns kändisar och det finns kändisar.

De som blivit kända för att ha näckat i en dokusåpa och de som har det lilla extra som har stretat sig fram på högskolor och universitet.

De absoluta genierna har nu blivit utsedda. Det är ingen dålig match de ger sina kollegor i kampen om störst intellekt.

1. Jodie Foster

En av de mest talangfulla Hollywoodskådisarna. Innan hon gav sig i kast med filmvärlden hann hon med en hel del utbildningar. 1980 tog hon examen från den prestigefyllda, franska skolan le Lycee Francais de Los Angeles. Hon har även en fil kand i litteratur från tiden på universitetet Yale.

2. Natalie Portman

Efter att Star Wars-stjärnan tog examen från gymnasiet med höga betyg började Natalie på universitet Harvard där hon tog en fil kand i psykologi. Efter det började hon studera vid det hebreiska universitetet i Jerusalem där hon läste till forskare. Hon har blivit publicerad två gånger i professionella vetenskapliga tidskrifter. Natalie pratar därmed flytande hebreiska. Hon pratar även en del franska, tyska, japanska och arabiska.

3. Matt Damon

Han blev antagen till Harvard 1988 men bestämde sig för att hoppa av efter ett tag. Han har fått en Academy Award tillsammans med sin kompis Ben Affleck för hans ambitiösa arbete med manuset till filmen Good Will Hunting. Ett manus som ursprungligen var ett skolarbete till den kurs i engelska han tog på Harvard.

4. Edward Norton

Denne snygge man som medverkat i bland annat American History X tog en fil kand i historia när han pluggade på universitetet Yale. Efter sin examen flyttade Edward till Osaka i Japan där han tillbringade sin tid med att jobba som konsult för sin farfars företag och lärde sig därmed att tala japanska.

5. Kate Beckinsale

Innan hon bankade skiten ur vampyrer och varulvar spenderade hon sin tid på att vara ett geni och göra genialiska saker, det är inte fy skam det inte. Hon gick till exempel på universitetet Oxford där hon lärde sig tala flytande franska, tyska och ryska. Kate har även tilldelats W.H Smiths litteraturpris - två gånger i rad, skriver Starpulse.

Skrivet av: