"Jag är stolt över att vara gay"

Protesterna mot prop 8 växer. Nu talar gaykändisarna ut.


Lagen som förbjuder homoäktenskap har röstats igenom i flera stater i USA. Nu växer protesterna och fler och fler gaykändisar talar ut för att prop 8, som den kallas, ska stoppas. Först och mest ut är komikern Wanda Sykes.

– Ni vet. Jag talar egentligen inte om min sexuella läggning. Jag känner inte riktigt att jag behöver det. Jag levde bara mitt liv, inte nödvändigtvis i garderoben men jag levde mitt liv, sa hon inför protestanter och gayaktivister.

Stjärnan beskriver lagförslaget som en attack.

– Nu måste jag jiddra med dem, säger Wanda Sykes enligt Huffington Post och avslutade sitt anförande med orden:

– Jag är stolt att vara kvinna. Jag är stolt att vara en svart kvinna och jag är stolt över att vara gay.

Skrivet av:

Senaste nytt

Här bryter Lojsan Wallin och sambon mot lagen: "Väldigt nöjda"

2 timmar sedan

Miljoner till museer – ska utmana kolonialt arv

idag 18:38
Världskulturmuseerna i Sverige har beviljats tio miljoner kronor från Riksbankens Jubileumsfond till ett projekt med syftet att utmana museernas koloniala historia.

Pernilla Wahlgrens flörtiga kommentar om Joachim Lennholm – och kängan till Bauer

idag 15:49
Pernilla Wahlgren var länge tillsammans med polisen Joachim Lennholm, och trots att det var 15 år sedan som paret gick skilda vägar så tycks Pernilla fortfarande ha ett gott öga för exet...

Lasse Holm ställer in vårturné

idag 15:08
Lasse Holm ställer in sin vårturné "Nutida nostalgi – hits från förr till nu", skriver Sundsvalls Tidning. Holm har under hösten synts i TV4:s "Så mycket bättre" och är i sommar aktuell med 20-årsjubilerande "Diggiloo"-turnén.

Shane MacGowan begravs i gamla hemtrakten

idag 14:32
Shane MacGowan ska begravas på fredag i det irländska grevskapet Tipperary, skriver NME. Det var där som den brittiskfödde MacGowan tillbringade sin tidiga barndom innan hans familj flyttade tillbaka till England.

Artister anordnar alternativ musikhjälp

idag 14:10
Guleed, Looptroop Rockers, Syster Sol, Helt Off, Joy Mbatha, Aki och General Knas. Det är några av de artister som deltar i en kampanj kallad Kulturhjälpen, som anordnas till stöd för krigsdrabbade palestinska barn.