300 ungdomar slöt samman i centrala Stockholm i dag. Allt för att få dit Justin Bieber.
1 av 6
300 ungdomar slöt samman i centrala Stockholm i dag. Allt för att få dit Justin Bieber. - Foto: Elias Giertz/Nyheter24
Glada miner!
2 av 6
Glada miner! - Foto: Elias Giertz/Nyheter24
Ebba Rosenberg och Claudia Vale är 14 år gamla och älskar Justin Bieber.
3 av 6
Ebba Rosenberg och Claudia Vale är 14 år gamla och älskar Justin Bieber. - Foto: Elias Giertz/Nyheter24
Demonstranterna började vid Sergels torg, men tvingades sedan avbryta efter ett polisingripande.
4 av 6
Demonstranterna började vid Sergels torg, men tvingades sedan avbryta efter ett polisingripande. - Foto: Elias Giertz/Nyheter24
De här också!
5 av 6
De här också! - Foto: Elias Giertz/Nyheter24
6 av 6
- Foto: Elias Giertz/Nyheter24

Bieberfever i Stockholm

"We love you, Bieber", skrek hundratals jublande ungdomar på Sergels torg i centrala Stockholm i dag. Anledningen? Man ville ha popstjärnan till Sverige.


Fakta

Justin Bieber, 17, är i dag han en av världens mest erkända popstjärnor. Han slog igenom som 13-åring och nyligen släpptes dokumentärfilmen Never Say Never som handlar om Biebers liv.

En stor demonstration anordnades under lördagen på Sergels torg i Stockholm. Cirka 300 ungdomar slöt samman för att gemensamt hylla popstjärnan Justin Bieber.

– Vi vill få honom att komma till Sverige, säger 14-åriga Ebba Rosenberg till Nyheter24.

Efter ett tag tvingades demonstranterna lämna platsen. Enligt personer på plats ska bråk ha uppstått och patrullerande poliser avbröt demonstrationen.

– Det var lite hysteri, men det lugnade ner sig. Vi hade patruller på plats och det höll en bra nivå till slut, förklarar Anders Molin, stationsbefäl vid Citypolisen Norrmalm, för Nyheter24.

Men de hängivna Bieber-fansen gav inte upp hoppet för det. I stället tågade de ner mot Stureplan och upp mot Humlegården.

Ebba Rosenberg och Claudia Vale, båda 14 år gamla, är riktiga Bieber-älskare. De har fått en glimt av Justin Bieber förut och det är de minst sagt lyckliga över.

– Vi har sett honom en gång förut. Vi åkte till Paris och stod utanför hans hotell i sju timmar. Då vinkade han till oss, säger Claudia Vale.

– Sen så kom han och så sa han hej till oss och tittade oss rakt i ögonen, fortsätter Ebba Rosenberg och fnittrar.

Det låter ju nästan som att ni är stalkers.

– Vi är bara äkta Beliebers, säger de båda och skrattar.

Målet med demonstrationen var att spela in en film av det hela för att sedan visa på Youtube. Justin Bieber har tidigare nappat på sådana försök och gjort besök till länder där fans samlats och hejat dit honom.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

1 timme sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.

Många avhopp från Eurovision i Malmö

1 timme sedan
Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

2 timmar sedan
Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

3 timmar sedan
Det är på sin blogg som Sofia Ståhl bryter tystnaden om sina hälsoproblem. Hon säger även att hon under sin utredning "tagit saken i egna händer".