En fejkad Eric Saade når ut till tiotusentals fans.
1 av 3
En fejkad Eric Saade når ut till tiotusentals fans. - Foto: Dan Hansson / SvD / SCANPIX
2 av 3
- Foto: FAKSIMIL FRÅN FACEBOOK
3 av 3
- Foto: FAKSIMIL FRÅN FACEBOOK

Saades identitet kapad

Till Eric Saades stora fanskara sprider en okänd person falska meddelanden och hälsningar.  – Otäckt när folk utger sig för att vara honom, säger Saades manager Tomas Lingman.


Mer om Eric

Den 29 oktober 1990 föds charmknutten Eric Khaled Saade i metropolen Kattarp utanför Helsingborg i Skåne. Som fyraåring skiljer sig Erics föräldrar, och han tvingas ta stort ansvar för sig själv och sina sju syskon. Skolan fick han sköta på egen hand.

– Själva separationen var jag lite för liten för att beröras av, men de följande åren blev jobbiga. Framför allt diskussionerna om var vi skulle vara.

– Under konflikterna utvecklade jag en tendens att dra mig tillbaka och stänga av mina känslor utåt, berättar Eric på sin hemsida.

Läs vidare om Erics resa - "Från zlatanist till manboy"

Eurovision Song Contest-trean Eric Saades identitet är kapad - på Facebook. Till över 35 000 fans når varje dag uppdateringar, bilder och hälsningar ut, från någon som utger sig vara den unge popstjärnan.

Nu har Saades manager Tomas Lingman fått nog, och hotar att ta till vidare åtgärder om inte sidan stängs ner.

Du får en chans att själv ta ner sidan innan jag gör det!!!!! Du vet att det är olagligt det du håller på med va? Hälsn. Den riktiga Eric Saades Manager !!!! skriver han till personen bakom sidan på Facebook.

– Den här sidan har 35 000 fans och personen som skriver på den skriver inget dumt. Det är inte så, men de utger sig för att vara en person de inte är och uttrycker känslor och åsikter i Erics namn, förklarar Tomas Lingman för Nyheter24.

Tog ut pengar från fansen

Men även om situationen ny tycks ha eskalerat, så är det inte första gången som Eric Saade har blivit utsatt för något sådant här.

– Förra året var det en person som uppmanade folk att ringa till ett nummer för att rösta på Eric, men det gick till något betalnummer där den här personen själv tog ut pengar, förklarar Lingman.

– Det finns hundratals sidor om Eric och de flesta är fantastiska, men det är de här som utger sig för att vara honom som är tråkiga och det är också olagligt.

"Känns otäckt"

Om sidan inte tas ner kan det ge allvarlig konsekvenser.

– De kan nå ut till tusentals med felaktig information om saker som har med Eric att göra. De har ju makt att skriva vad som helst, fortsätter Lingman.

Hur känner Eric?

– Han tycker det är tråkigt. Han tycker att det känns otäckt när folk utger sig för att vara honom och kan utrycka både känslor och åsikter i hans namn. Folk kan ju verkligen tro att man tycker och känner så som det skrivs. Man har inte makten i egna händer.

– Det enda man kan göra är att man får fortsätta att jaga efter dem.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nas kommer till Sverige

1 timme sedan

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

1 timme sedan
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

3 timmar sedan
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

3 timmar sedan
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

3 timmar sedan
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

idag 13:44
Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.