Katrin får skarp kritik på sociala medier för sina starka åsikter om vikt och dieter.
1 av 2
Katrin får skarp kritik på sociala medier för sina starka åsikter om vikt och dieter. - Foto: Anders Wiklund / SCANPIX
Katrin Zytomierska är "inte annorlunda än någon annan debattör".
2 av 2
Katrin Zytomierska är "inte annorlunda än någon annan debattör". - Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX

Försvarar Katrin - trots tjockishån & dödsönskan

I torsdagens "SVT Debatt" kunde nöjesprofilen Katrin Zytomierska  - trots hennes tidigare hot mot sin barnflicka och hårda attacker mot överviktiga - propagera för sina kontroversiella åsikter. SVT tar nu valet av debattör i försvar.


Sagt om Katrin

@abergmarcus: Hur kan man bjuda in Katrin Z till debatt?! #svtdebatt

@eklund_erik: Katrin Zytomierska. Mer trångsynt människa får man leta efter. #debatt #detfinnsfleränbaradu

@CalleSiren: Varför har de med Katrin? Hon är ju helt väck, pinsamt att titta på henne. #Debatt

@PernillaEricson: Lchf jo visst. Men de där "svältdagarna" som Katrin Zytomierska propagerar för i sin bok är hon rätt tyst om i #Debatt.

@lisaehlin: Ser Debatt om LCHF-dieten. Katrin Zytomierska är med. Tjej säger "Din hjärna behöver ju kolhydrater". Katrin "Nää". Rest my case.

STOCKHOLM. Hon har eftersökt sin barnflicka död eller levande på bloggen och skriver i sin nyligen utgivna LCHF-bok att tjocka människor är såväl äckliga som osmakliga. Trots det blev Katrin Zytomierksa gladligen inbjuden till "SVT Debatt" under torsdagskvällen för att propagera för sin fettberikade kost och sina kontroversiella åsikter. Samtidigt varnar experter för dieten, och i sociala medier höjs starkt kritiska röster mot hennes medverkan i programmet.

"Ingen skillnad mot andra debattörer"

SVT är dock nöjda med sitt val av debattör.

– Hon är med för att hon är en kontroversiell person, och hon fick ju rätt tufft motstånd. Hon var inte med i Debatt för att diskutera det som hänt med barnflickan. Det är ingen skillnad mot andra debattörer och hon fick ju trots allt hårt motstånd, säger Lisa Jarenskog, producent på SVT till Nyheter24 och fortsätter:

– Hennes uttalanden om barnflickan är naturligtvis diskutabla och kontroversiella, men det var ju inte vad man debatterade.

Tar man aldrig hänsyn till vad man som debattör tidigare har uttryck offentligt?

– Det är ju en journalistiskt bedömning vi gjorde att ta med henne, och vi pratade inte om Claes Malmberg och saker som han har gjort tidigare heller. Vi hade kunnat ha en diskussion om näthat och vad som är rätt och riktigt att skriva på nätet, och kunnat ha med Katrin då också. Men att ta upp hennes inlägg om barnflickan under gårdagens debatt hade blivit förvirrat.

/
/
/
Hot
/
/
/
SVT
/
Senaste nytt

Deckarprofiler skriver gemensam bokserie

Allt om Nicci Hernestig: Ex-pojkvänner, familj och barn

2 timmar sedan
Nicci Hernestig är en svensk tv-profil och influencer. Men kanske känner du att du har dålig koll på henne? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor som svenskarna googlar om Hernestig.

Då sänds "Barbie" på HBO Max

2 timmar sedan
"Barbie" blev en dundersuccé på bio. Nu flyttar filmen in till HBO Max, där den får premiär redan den 15 december.

Tittarna rasar mot TV4:s förändring i populära programmet: "Gräver sin egen grav"

2 timmar sedan
TV4 har inte bara skrotat flera av sina mest älskade tv-program. Nu ryker även deras omtyckta programledare i en rasande fart. Något som tittarna nu reagerar starkt på. "De gräver sin egen grav" och "Förstår inte vad TV4 håller på med" är några reaktioner från tittarna.

Det hittade plastikkirurgen inuti Paows kropp under operationen: "En chock"

3 timmar sedan
Paulina "Paow" Danielsson har nyligen lagt sig under kniven på nytt. Hon och Cristian Brennhovd tog en sväng till Turkiet där Paow bland annat bytte ut lite saker i kroppen.

Då kan Kalle Anka försvinna från SVT på julafton

3 timmar sedan
Kalle Anka och hans vänner önskar alla svenska tv-tittare en god jul varje år med start klockan 15.00. Men det kan snart vara slut på den klassiska traditionen.