Amelia Adamo är aktuell med sitt fjärde Sommar i P1.
Amelia Adamo är aktuell med sitt fjärde Sommar i P1. - Foto: Maja Suslin/TT och Stina Stjernkvist/TT

Allt du vill veta om Amelia Adamo: Kärleken, lönen och lägenheten

Yrkesframgångarna, miljonlönen och den starka kärleken till partnern Lucio Benvenuto – här är fyra saker du kanske inte visste om tidningsdrottningen Amelia Adamo som är aktuell med sitt fjärde Sommar i P1.


Med nära 50 års erfarenhet inom mediebranschen har Amelia Adamo, 74, blivit hela Sveriges tidningsdrottning och i år gör hon sitt fjärde Sommar i P1. 

– Jag ska tala om ensamhet, nakenchock, terapi med vuxen son och om att skilsmässa smittar, har Amelia tidigare berättat för SR

Men hur bra koll har du egentligen på den prisbelönta powerkvinnan som tycks göra allt hon tar vid till guld? Här är fyra saker du vill, och borde, veta om Amelia!

Vilka tidningar har Amelia Adamo jobbat med?

Amelia har hunnit med en hel del under sin karriär. Från att vara reporter på Svensk Damtidning och Husmodern gick hon till att bli chefredaktör och featurechef på Veckorevyn respektive Aftonbladet. 

Som om att det inte vore nog har 74-åringen startat tre tidningar: Amelia, Tara och M-Magasin. Den förstnämnda är såklart uppkallad efter Amelia själv. 

Foto: Pontus Lundahl/TT

Hur mycket pengar tjänar Amelia Adamo?

Med Amelias gedigna karriär i åtanke kommer det kanske inte som någon chock att hon inte behöver vända på slantarna? 

Under 2020 hade 74-åringen en årslön som landade på 2 843 000 kronor, vilket alltså gav henne en saftig månadslön på drygt 237 000 kronor.

Var bor Amelia Adamo?

Vart huserar då tidningsdrottningen? Jo, på Söder Mälarstrand i Stockholm. Mer specifikt bor Amelia i en 140 kvadratmeter stor lägenhet som Booli värderar till hela 14 400 000 kronor. Inte illa!

Vem är Amelia Adamos partner?

Amelia lever tillsammans med frisören Lucio Benvenuto, 73, sedan 2010 och paret har en minst sagt passionerad relation.

Amelia med partnern Lucio. Foto: Marc Femenia/TT

– Lucio är italienare, och nu drar jag alla över en kam som att jag hade legat med hela landet, men det har jag inte, och för italienare är kärlek och sex väldigt viktigt, har Amelia tidigare sagt i podcasten Tankar med Redgert.

Sedan tidigare har Amelia två barn, 44-årige Filip och 41-årige Alexander, tillsammans med den tidigare maken Lars C.G. Ericsson som gick bort 1984. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!