Söndag 24 Okt
Stockholm

Abba-Agnethas hisnande miljontillgångar – så mycket tjänar hon

Hur mycket pengar tjänar egentligen Abbamedlemmen Agnetha Fältskog?
Hur mycket pengar tjänar egentligen Abbamedlemmen Agnetha Fältskog?. Foto: Leif R. Jansson/TT och Christine Olsson/TT

Abba är Sveriges främsta musikexport genom tiderna. Kanske är det därför inte så konstigt att Agnetha Fältskog, som utgjorde det ena A:et i popgruppen, nu sitter på hundratals miljoner kronor efter framgångarna?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det har gått drygt 50 år sedan hela världen drabbades av Abba-feber, och än idag har den svenska kvartetten fans över hela världen. 

Att succéerna avlöst varandra under Abbas karriär blir uppenbart vid en närmare titt på medlemmarnas ekonomiska situation – inte minst när det gäller Agnetha Fältskog, 71.

Agnetha Fältskogs miljonlön efter Abba

Det var nämligen ingen blygsam inkomst som trillade in på Agnethas bankkonto under 2019. 

Mer specifikt hade Abbamedlemmen en fastställd förvärvsinkomst på 1 821 700 kronor, vilket alltså gav henne en månadslön på drygt 152 000 kronor.

Agnetha Fältskog. Foto: Olle Lindeborg/TT

Inte illa alls, eller hur? Men Agnetha får ändå se sig slagen av exmaken och Abbakollegan Björn Ulvaeus som drog in betydligt mer samma år. Läs mer om Björns miljardtillgångar här.

Framgångarna i ”Agnetha Fältskog Produktion AB”

Som om att det inte vore nog vore det en underdrift att säga att det går bra för det egna bolaget ”Agnetha Fältskog Produktion AB”. 

Det går nämligen mer än bara bra, med en omsättning på 9 024 000 kronor under 2020. Vinsten landade på 9 726 000 kronor.

Abba. Foto: Leif R. Jansson/TT

Vad som är än mer svindlande är att Agnethas bolag hade tillgångar som, samma år, beräknades uppgå till 114 467 000 kronor. 

Imponerande, för att uttrycka det milt!

Kommentera
Kopiera länk
Dela