CAIA:s julkalender har rört upp ordentligt med känslor
CAIA:s julkalender har rört upp ordentligt med känslor - Foto: Stella Pictures/Instagram/Caiacosmetics

Kritiken fortsätter hagla mot CAIA – anmälningarna strömmar in

Det har stormat rejält kring sminkbolaget CAIA Cosmetics sedan de släppte sin julkalender den 27 oktober. Nu kan Nyheter24 avslöja att närmare 50 kunder har anmält företaget till Konsumentverket sedan lanseringsdatumet.


När CAIA Cosmetics lanserade sina julkalendrar den 27 oktober var trycket högt på sminkbolagets hemsida. Inom loppet av en timme var alla 20 000 kalendrar, sålda för 1 795 kronor styck, slut – och succén var ett faktum.

Men desto sämre var tonen i sociala medier. I samband med att de första julkalendrarna levererads började kritiken från missnöjda kunder trilla in på CAIA Cosmetics och Bianca Ingrossos Instagram.

Caia anmäldes 

Missnöjet har grundat sig i att värdet på kalenderns innehåll inte verkar stämma överens med vad CAIA Cosmetics utlovat. Läs mer om det här.

Onsdagen den 3 november hade 24 personer anmält CAIA för vilseledande marknadsföring. I anmälningarna riktas missnöje mot kalenderns prissättning, innehåll och sätt att hantera kritikstormen. 

Bianca Ingrosso och Mikael Snabb. Foto: Caia Cosmetics

Mikael Snabb: "Det är helt fel"

Nyheter24 kontaktade CAIA Cosmetics vd Mikael Snabb i samband med föregående veckans kritikstorm. Han berättade att bolaget tar på sig en del av kritiken som kommit in, men har desto svårare att förstå vissa anklagelser och ifrågasättanden.

– Att flera har skrivit att de inte tycker värdet är det vi har sagt, det är helt fel. När vi har räknat så har vi snarare räknat i underkant, säger Mikael Snabb till Nyheter24. 

Vill du läsa hela intervjun med Mikael Snabb? Den går att hitta här.

Så många anmälde Caia under förra veckan

Under onsdagen kan Nyheter24 ta del av dokument från Konsumentverket som visar att ytterligare 20 anmälningar om vilseledande marknadsföring kom in till myndigheten under vecka 44. 

En person har även anmält CAIA Cosmetics för oskäliga avtalsvillkor. 

Rutinerna hos Konsumentverket är att låta jurister gå igenom alla ärenden löpande allt eftersom de kommer in. Finns det skäl att öppna ett tillsynsärende kommer anmälningarna granskas – och eventuellt tas vidare till Konsumentombudsmannen, KO.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

1 timme sedan
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.

Textilmuseet prisat på Elle-galan

2 timmar sedan
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.

Harry Styles stalker får fängelse

2 timmar sedan
3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52
Artistduon Hooja blir älgvärdar i SVT. Den 2 maj klockan 19.00 kommenterar de årets säsong av "Den stora älgvandringen".

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.