Isabella Löwengrip öppnar upp sina tuffaste perioder i podcasten Värvet
Isabella Löwengrip öppnar upp sina tuffaste perioder i podcasten Värvet - Foto: Christine Olsson/Lisa Arfwidson/SvD/TT

Isabella Löwengrip om självmordstankarna: "Efter skilsmässan"

Efter skilsmässan 2017 förändrades Isabella Löwengrips liv till det sämre. I långa perioder resulterade hennes extrema livsstil i självmordstankar och total avsaknad av livslust.


I början av november släppte Isabella Löwengrip sin nya självbiografi "Isabella", där hon djupdyker i hur hon mådde som värst under samma period som allt annat, till ytan, såg ut att gå som på räls.

Och just det återkommer hon till när hon gästar podcasten "Värvet" med Kristoffer Triumf. Under tiden som hon skrev sin bok diagnostiserades hon nämligen med bipolär sjukdom – något hon själv menar förklarar ett och annat i efterhand. 

– Det har varit dödslängtan, eufori och maniska faser, berättar Isabella Löwengrip i Värvet.

Foto: Lisa Arfwidson/SvD/TT

Isabella Löwengrip skiljde sig - då blev allt värre

Och ännu värre för Isabella Löwengrip blev det 2017, när hon och exmannen Odd Spångberg skiljde sig.

– Jag valde att skilja mig 2017 och då träder min maniska fas in och ska jag ta över världen. I tre års tid kämpar jag för att ta mig till USA och bygga bolag, och jag skiljer mig i samma veva just för att jag känner att jag blir begränsad, säger Löwengrip i Värvet.

Isabella Löwengrip: "Lätt att blunda och svänga till"

Efter skilsmässan levde hon väldigt extremt, och i långa perioder helt utan livslust. 

Vissa av minnesbilderna från perioden uppger hon har blurrats ut av alkohol och medicin – andra tillfällen minns hon extra tydligt just för att de var så traumatiska.

– Just de här turerna över Lidingöbron, väldigt sent eller om det var väldigt tidigt, just det här att man var väldigt ensam på bron. Då kände jag att det är ganska lätt för mig att blunda och svänga till så är allting över, säger Isabella Löwengrip i Värvet.

Relaterat
Senaste nytt

Fransk rappare dömd för mord

1 timme sedan

Sara Shirpey om skådespeleriet: "Inte något jag tänkte att man kunde jobba med"

igår 16:45
Sara Shirpey är en svensk skådespelare som medverkat i ett antal större svenska produktioner bland annat krimserien "Top Dog" från år 2020. Nu är hon återigen aktuell i den nya serien "Taelgia".

Patrick Ekwalls två gyllene knep för bra sex: “Som en dans”

igår 16:26
Sportjournalisten Patric Ekwall, 58, berättar om kärlekslivet i en intervju med Martin Björk. Då delar han med sig av sina två gyllene tips för bra sex.

Folkkära Tunnelbane-Nettan om singellivet: “Tror att man vill brottas”

igår 14:59
Jeanette "Tunnelbane-Nettan" Höglund, pratade om sitt singelliv i en intervju med Martin Björk. Hon berättar om vad mäns fördomar om henne på grund av hennes yrke "Nej jag har tappat hoppet alltså".

Kommer ni ihåg Nemo Hedéns grova tatuering?

igår 14:48
Nemo Hedén blev känd i skandalsåpan "Kungarna av Tylösand. Nu är han nykter och driver två poddar. Här är allt du vill veta om 36-åringen.

Stugfixarna Norge-Halvor blev av med jobbet: "Utkastad med huvudet före"

igår 14:46
Halvor Bakke är programledare för det populära TV3-programmet "Stugfixarna Norge". Men 52-åringens karriär har varit långtifrån spikrak. – Jag blev av med jobbet och blev utkastad, berättar Halvor i en intervju med Nettavisen.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.