Därför blev jag lättad när Bianca Ingrosso och Phillipe Cohen gjorde slut

Nyheter24:s Gabriella Bark diskuterar Bianca och Phillipes uppbrott samt förhållanden generellt.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Det var tidigare i veckan som bomben släpptes: Bianca Ingrosso och Phillipe Cohen har gjort slut. 

Trots att det tar emot att säga då jag såg att Bianca var så ledsen – så blev jag seriöst lite lättad. 

Efter alla dessa år av bråk, tjafs, avföljningar på Instagram, gräl så högljudda att grannarna kommer (vilket Bianca själv berättat om), uppbrott, tårar, skrik, förstörda semestrar, utstormningar från restaurangeroch ut och in-flyttningar så är det över. 

Även jag förstår att detta är en stor sorg och superjobbigt för båda parter. Men i det långa loppet så är det här det enda rätta. 

Människor går tillbaka till sina gamla förhållanden för att det är en trygghet att veta vad det är och vad man får – oavsett vad det faktiskt är man får. Känslan av att ha vunnit tillbaka sin parter efter ett break skapar en falsk känsla av att man nästan blir lite nykär. Det blir en nytändning varje gång man blir sams. 

Och när det är bra är det ju SÅ HIMLA BRA! 

Men det är upp, det är ner, det är himmel, det är helvete. Och för ett mänskligt psyke (och för barn om det nu är inblandat i bilden) är detta otroligt skadligt och ingenting som främjar ett välmående. 

Man ska inte normalisera att bråka så högljutt så att grannarna kommer. Eller att smälla i dörrar. Eller att göra slut 118 000 gånger. För i mina öron låter inte det som en sund relation – trots hur kära man är. 

Det är en enorm skillnad på att vara kär och att vara kär. Det är också en enorm skillnad på att vara med någon du passar ihop med – och någon du inte passar ihop med. 

Jag vet med säkerhet att Bianca och Phillipe kommer hitta lyckan på varsitt håll. Det är två fina personer med hjärtat på rätt ställe. Det var bara inte med varandra.

"Motsatser attraherar", säger folk. Men folk gör även brow lift och åker till fjällen under rådande pandemi vilket berättar en del om deras trytande omdöme. 

Jag är ingen raketforskare men ett par saker jag vet är att: 

Bråk i en relation ska tillhöra undantaget – inte vanligheten.

Ens hem ska vara en frizon inte ens krigszon. 

Man ska kunna känna sig trygg i en relation. Känner du dig otrygg/missförstådd svarar man ofta genom att agera ut och du blir kallad "hysterisk och galen". Detta blir en ond spiral. 

Svartsjuka är aldrig hett eller sexigt. 

Klarar man inte av att bo ihop så är det en röd jävla monsterflagga. 

Är din partner snål, svartsjuk eller kontrollerande är det också thanks bye. 

Och sist men inte minst: Din relation ska föda dig inte förgöra dig. Svårare än så är det faktiskt inte. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!