Taylor Swift. Arkivbild.
Taylor Swift. Arkivbild. - Foto: TT

Swift skriver historia på Billboardlistan

För första gången någonsin innehar en och samma artist samtliga topp tio-placeringar på Billboardlistan för veckans mest spelade låtar i USA.Artisten i fråga? Taylor Swift.


Nummer ett på låtlistan, som kallas "Hot 100", är hitten "Anti-hero". Den har strömmats 59,7 miljoner gånger den gångna veckan.

"10 av 10 på 'Hot 100'??? Med skiva nummer 10? Jag är i chock", skriver Swift på Twitter.

Rapparen Drake hade det tidigare rekordet, då han under en vecka i september i fjol stod för nio av de tio mest spelade låtarna. Den 32-årige Swift har nu haft 40 topp tio-hits under sin karriär, två fler än trean Madonna. Endast Drake har haft fler: 59.

Billboards "Hot 100"-lista baseras på antal strömningar, spelningar på radio och försäljningar.

På Billboards albumlista debuterade Swifts nya album "Midnights" som solklar etta med den bästa förstaveckan för ett album på sju år.

När albumet släpptes, fredagen den 21 oktober, slog det Spotifyrekord som det mest strömmade albumet på en dag och fick musiktjänsten att krascha tillfälligt.

TT
/
/
/
/
Hot
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allman Brothers-grundare död

3 timmar sedan

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

idag 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

idag 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

idag 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

idag 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.

Råkade Bianca Ingrosso precis avslöja sitt hemliga konto?

idag 14:56
Det är många där ute som har så kallade "spion-konton" på Instagram för att kunna följa folk utan deras vetskap. Men var det nu som Bianca Ingrosso råkade avslöja sitt?