Stockholm

"Harry & Meghan" populärare än "The crown"

Kontorsarbetare i London ser hertigen och hertiginnan av Sussex i den kontroversiella dokumentär som hade premiär på Netflix i torsdags.
Kontorsarbetare i London ser hertigen och hertiginnan av Sussex i den kontroversiella dokumentär som hade premiär på Netflix i torsdags. Foto: TT

2,4 miljoner britter bänkade sig i torsdags för att se det första avsnittet av den nya Netflix-serien "Harry & Meghan".


Det är mer än dubbelt så många som såg premiäravsnittet av den senaste säsongen av "The crown" och lika många som såg långköraren "Eastenders" på BBC One samma kväll, skriver BBC.

De tre första avsnitten av den omtalade dokumentärserien med hertigen och hertiginnan av Sussex blev tillgängliga på Netflix klockan åtta på torsdagsmorgonen. Avsnitt två sågs av 1,5 miljoner tittare den första dagen och 800 000 tittare hann även med den tredje delen.

I dokumentärserien lovar Harry och Meghan, som lämnade Storbritannien för USA 2020, att berätta "hela sanningen" om separationen från den brittiska kungafamiljen. I det första avsnittet riktar prins Harry skarp kritik mot mediebevakningen av paret och anklagar det brittiska hovet för rasism.

Och Netflix-dokumentären, vars återstående tre avsnitt släpps nästa vecka, är bara början. I januari släpps prins Harrys memoarer som av förlaget beskrivs som "rå och orubbligt ärlig" med "insikter, avslöjanden, självrannsakan och visdom om de eviga krafterna kärlek och sorg".

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.