Margaux Dietz
Margaux Dietz tilldelas Johnny Bode-priset. - Foto: Facebook, TT Bild/Bilden är ett montage.

Margaux Dietz får Johnny Bode-priset: "42 000 kronor och diplom..."

Johnny Bode-priset delas ut till en kulturpersonlighet eller offentlig person som under det föregående året "trampat i klaveret, skapat en skandal" eller på "annat underhållande vis ställt till det för sig själv och sin omgivning".


Den här gången tilldelas priset influeraren Margaux Dietz, som enligt juryns motivering skapat en kritikstorm mot sig själv genom att publicera en Youtubevideo av en utslagen man utanför sin ytterdörr. 

Margaux Dietz i sin "trappvideo".

När sedan SVT gjorde en hel dokumentär om hennes personliga kris gav det upphov till en metaskandal – en prestation som imponerar på Johnny Bode-sällskapet.

Priset består av ett diplom samt en summa pengar som sällskapet vid utdelningen redan använt till att betala för ett restaurangbesök – där pristagaren inte fått delta. För Margaux Dietzs del rör det sig om 41 859 kronor och 60 öre, skriver Johnny Bode-sällskapet i ett pressmeddelande.

Johnny Bode-sällskapet har roat sig på pristagaren Margaux Dietz bekostnad.

Vad är Margaux Dietz känd för? 

Margaux Dietz slog igenom som influerare när hon lät filma sin förlossning 2017. Hon har fortsatt sin karriär som bloggare för Elle, deltagare i "Let’s dance" och programledare för "Hemliga beundrare" i TV3 och "Duellen" i SVT. 2021 hade hennes Youtube-kanal 310 000 prenumeranter.

Margaux Dietz i blackface-skandal

Utöver den så kallade "trappvideon" så har Margaux Dietz den senaste tiden blivit omskriven för att ha festat målad med blackface. 

Margaux Dietz festar målad med blackface.

Bilderna togs på en fest i Saltsjöbaden 2009, och Margaux ombud menade att Margaux hade försökt se "solbränd ut" då temat var Nikki Beach. 

Kort efter Nyheter24:s avslöjande om Margaux blackface-fest så kunde tidningen Expressen avslöja att Margaux även använt n-ordet i samband med att bilderna från festen lades ut. 

Mer om det kan du läsa här.

TT
/
TV3
/
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

1 timme sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

2 timmar sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.

Marcus & Martinus spelar på Liseberg

3 timmar sedan
Popduon Marcus & Martinus gör i sommar en spelning på Liseberg, den 30 maj. Det blir deras första uppträdande där sedan 2016.