Tone Sekelius gratuleras av programledaren Farah Abadi till att ha gått vidare till final.
Tone Sekelius gratuleras av programledaren Farah Abadi till att ha gått vidare till final. - Foto: TT

Segerrusig Sekelius: Ska vaska en flaska

Mitt under resultaträkningen i Melodifestivalen dog SVT:s sändning.Efter drygt en minut kom bilden tillbaka – och då stod det klart att Jon Henrik Fjällgren, Arc North och Adam Woods får sällskap av Tone Sekelius i final.Jag ska på efterfest och vaska en flaska, säger en segerrusig Sekelius.


Fakta: Så gick det i Göteborg

Direkt till final:

Jon Henrik Fjällgren, Arc North featuring Adam Woods: "Where you are (Sávezan)"

Tone Sekelius: "Rhythm of my show"

Semifinal:

Victor Crone: “Diamonds”

Elov & Beny: “Raggen går”

Utslagna:

Rejhan: “Haunted”

Loulou Lamotte: “Inga sorger”

Eva Rydberg och Ewa Roos: “Länge leve livet”

För Jon Henrik Fjällgren är det fjärde gången på raken han går till final. Tangerat rekord i tävlingens historia.

— Det är helt sjukt, helt sjukt och nu är jag där igen, säger Fjällgren.

Hans sidekicks, dj:n Arc North och sångaren Adam Woods, är däremot båda debutanter, den sistnämnda så grön att han aldrig ens hade stått på scen tidigare.

— I dag kändes det verkligen som att allt satt där det skulle. Jag är så extremt nöjd med vår insats – och min egen. Den här låten, det här numret det är allt jag hade hoppats på, säger han.

Tone Sekelius, Adam Woods, Jon Henrik Fjällgren och Arc North kan alla se fram emot finalen i Melodifestivalen.

Den 11 mars är det dags för trion att ställa sig på scen igen i Friends arena i Stockholm.

"Sávezan" betyder "min lilla Sáve" på samiska och är tillägnad Jon Henrik Fjällgrens dotter, som bor i Nordnorge. Han ser fram emot att prata med dottern på telefon under söndagen och få hennes reaktion på framträdandet.

— Nu ska vi först och främst andas en stund, gå in i lite meditativt mode och sedan blir det party, säger han efter sändningen.

Jon Henrik Fjällgren var tillsammans med Arc North och Adam Woods sist ut på scenen, men förs till final.

Sekelius vidare

Tone Sekelius var från start favorittippad och fick till slut högsta poäng från alla åldersgrupper utom 75+, vilket tittarna inte fick se då SVT:s sändning försvann under poängutdelningen. Det märkte dock aldrig artisterna, som spänt fick följa programledaren Jesper Rönndahls uppräkning.

— Det är fruktansvärt när man sitter där och hoppas och hoppas. De är experter på att dra ut på det för att hålla uppe spänningen. Det är kul för tv-tittarna men för en artist som sitter där, herregud mina nerver! säger Tone Sekelius.

Hon var själv rädd att äldre och yngre tittare skulle tycka att numret var "för svårt", men var lättad över att så inte var fallet. Snarare gällde motsatsen.

— Jag ska krama om alla som har varit här och stöttat. Nu ska jag njuta!

Till semifinal gick Victor Crone och hans "Diamonds" samt Elov & Beny med "Raggen går". De sistnämnda epadunkarna lovade att efteråt att ta bilen ut på Avenyn i Göteborg för att fira längs Avenyn.

Tone Sekelius uppträder med låten "Rhythm of my show" under lördagens deltävling 1 i Melodifestivalen i Scandinavium

Rivstartade med cirkus

Sändningen rivstartade med ett fullspäckat cirkusnummer. Shirley Clamp och Dj Trexx, alias Michael Lindgren, framförde öppningsnumret "Cirkus Mello" tillsammans med en rad olika akrobater, eldslukare och clowner.

Till skillnad från de senaste åren är programledarna inga artister. Farah Abadi sade tidigare under veckan att hon "hellre dör än dansar", medan Jesper Rönndahl hann med ett halvnaket balettnummer instängd i en gigantisk ballong.

Tillfälligt avbrott

Göteborgsprofiler som fotbollsveteranen Glenn Hysén, skådespelaren Ann Westin och Carl-Einar Häckner dök upp i mellanakter, följda av fjolårsvinnaren Cornelia Jakobs och en pampigt utdragen rockversion av "Hold me closer".

I samband med att rösträkningen skulle redovisas försvann bilden i tv-rutan och ersattes av texten "tillfälligt avbrott". Men sändningen kom i gång igen lagom till att slutresultatet presenterades.

— Exakt vad det var som hände vet jag inte, det var ett internt problem på SVT, ett tekniskt fel i tv-huset. Vi hade kontakt härifrån till SVT, men där blev det något tekniskt problem, säger Anders Wistbacka, projektledare för Melodifestivalen.

Elov och Beny levererade epadunk i Scandinavium.
TT
/
/
SVT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

2 timmar sedan
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.