Benjamin's
Benjamin Ingrosso är redo för den tredje – och sista – säsongen av 'Benjamins'. - Foto: Claudio Bresciani / TT

Benjamin Ingrosso avslöjar vilken manlig artist som varit omöjlig att få med i Benjamin's

"Benjamins" är tillbaka. Men den nya säsongen blir den sista av mat- och musikprogrammet. Jag känner att jag har fått med varenda artist som jag har önskat ska vara med i programmet, säger Benjamin Ingrosso.


Fakta: De gästar "Benjamins"

Avsnitt 1: Carola, Johanna Nordström, Benjamins bästis Björn Formgren, Lasse Holm

Avsnitt 2: Seinabo Sey, Oskar Linnros, kocken Marion Ringborg

Avsnitt 3: Tove Styrke, Jonathan Johansson, Adam Pålsson

Avsnitt 4: Pappa Emilio Ingrosso, Tommy Körberg, Alba August, Mapei, Anton Körberg

Avsnitt 5: Elliphant, Petter Stordalen, kocken Stefan Ekengren

Avsnitt 6: Sarah Sjöström, Molly Hammar, Sigrid Raabe

Avsnitt 7: Sarah Klang, Alexander Kronlund, Fredrik Strage

Avsnitt 8: Björn Ulvaeus, Emma Wiklund, Edward af Sillén, Norlie & KKV, Parisa Amiri, kocken Thomas Sjögren, Harpo.

Listan över artister som han ville ha med i "Benjamins" var lång, men är nu helt avbockad. Eller vänta – Benjamin Ingrosso ändrar sig:

— Den enda jag inte har fått med är Håkan Hellström.

Han har precis landat i Sverige efter en kortare påsksemester i Spanien och är, enligt egen utsago, redo för "work mode". Han har flugit hem för att träffa pressen inför den nya säsongen av "Benjamins" – programmet där han för tredje gången leder tittarna och sina gäster genom musikaliska och kulinariska äventyr.

— Det känns skitkul. Det var ett program som jag aldrig trodde skulle få tre säsonger, säger han.

Benjamin Ingrosso har fått laga mat med alla kändisar han velat – utom Håkan Hellström.

"Mat är min passion"

Det var när Ingrosso var med i TV4:s "Så mycket bättre" som tv-folk fick upp ögonen för den pratglade och matlagningsintresserade artisten. Snart fick han ett förslag från produktionsbolaget om att göra ett eget program.

Det var strax före Ingrossos riktigt stora genombrott, och han kände en oro för att hugga sig själv i foten genom att blanda flera olika koncept i programmet.

— Kunde jag verkligen förena mat och musik? I Sverige tycker folk oftast att man får lov att bestämma sig och välja en sak. Men sedan tänkte jag: Fan, mat är min passion och min hobby, och jag älskar att träffa människor, säger han.

Inget manus

Första säsongen hade premiär 2021. Benjamin Ingrosso hade en tydlig vision av vilken mat han ville laga, men hur dynamiken med gästerna skulle bli hade han ingen aning om.

— Jag fick inget manus eller någonting. Jag kastade in mig i ett rum med tre gäster och bara: "Okej Benjamin, the night is yours". Men jag tror alla kände sig rätt trygga i att jag skulle klara av att hålla i en middag. Det blir inga döda minuter – det är det värsta jag vet, säger han.

I den tredje säsongen är grundpremissen densamma: Musiken ska få ta lika mycket plats som matlagningen. Då kan det, enligt Ingrosso, inte bli fel:

— Så länge det finns en gäst i programmet som gör musik så kan det alltid kännas spontant och skönt att börja jamma, säger han.

Gör musik med Linnros

Bland gästerna i säsong tre finns namn som Carola, Björn Ulvaeus, Tove Styrke och Oskar Linnros. Den senare är en av Benjamin Ingrossos största idoler och en effekt av "Benjamins" är att de två nu ska gå in i studion och göra musik ihop.

— Sådant tar jag ju verkligen inte för givet. Men tack vare de två första säsongerna så har en rad artister valt att vara med som kanske inte annars skulle ha tackat ja, och det är otroligt roligt, säger Ingrosso.

Han tror också att programmet har gett honom en ny typ av fans.

— Det var en liten kille, kanske åtta bast, som kom fram till mig på flygplatsen och ville ta en bild. Och så säger han: ”Jag vill bli som du när jag blir stor. Jag vill bli kock!” Det trodde jag aldrig – tänk om jag kan vägleda en person till att bli en duktig kock, fast jag själv inte är det?!

"Benjamins" har premiär den 20 april på TV4 Play och TV4.

Benjamin Ingrosso ska göra musik tillsammans med Oskar Linnros framöver. "Sådant tar jag ju verkligen inte för givet", säger han.
TT
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Matknepet tittarna inte fick se – det åt Robinson-deltagarna för att klara tävlingarna

Julia Franzén om Bingo Rimér: "Är ett skämt"

​Bingo Rimér öppnar upp sig om ensamheten i relationen med Julia Franzén. I "Bingo och Julia" talar han ut och gråter i parterapin.

Omstritt förlag vill AI-återskapa författarröst

1 timme sedan
Det omstridda norska förlaget Legatum Publishing vill återskapa författaren och Nobelpristagaren Knut Hamsuns röst med hjälp av AI-teknik.

Slash gör musiken när svensk bok blir serie

3 timmar sedan
Slash, mest känd som gitarrist i Guns'n'Roses ska göra musiken när den svenska boken "Kråkflickan" blir tv-serie, skriver Deadline.

Det tycker Tilde de Paula är mest avtändande: ”Relationsdödare”

idag 10:09
Programledaren Tilde de Paula Eby har varit med i många olika tv-program genom tiden. I en intervju med Amelia avslöjar hon hur hon hanterar kritik – och vad som är mest avtändande hos en partner.

Christer Lindarw avslöjar detalj om exet: “Han gjorde…”

idag 09:38
Artisten och designern Christer Lindarw har mestadels varit singel under sitt liv. Men för Nyheter24 har han berättat om en viss romantisk gest från en tidigare pojkvän som fick honom att smälta…