Gal Gadot spelar hemlig agent för en mystisk organisation i 'Heart of stone'. Pressbild.
Gal Gadot spelar hemlig agent för en mystisk organisation i 'Heart of stone'. Pressbild. - Foto: Robert Viglasky/Netflix/AP

Veckans film och serier – Gal Gadot räddar världen

Gal Gadot spelar hemlig agent i en actionfilm om AI och Matthew Broderick är storskurken som driver miljoner amerikaner till missbruk. Här är veckans filmer och serier.


FILMER (premiär 11/8).

" Heart of stone " (Netflix).

Alla pratar om AI, så även i Netflix nya storfilm med Gal Gadot. Hon spelar Rachel Stone, superagent för den mystiska organisationen Charter vars uppgift är att försvara ett slags super-AI, kallad the heart, som har samlat information om allting och alla och kan förutspå framtiden med sin datakraft.

Men onda krafter vill gärna komma över "hjärtat" och Rachel tar hjälp av MI6-agenten Parker (Jamie Dornan) för att skydda superdatorn. Teamet bakom "Heart of stone" är helt öppna med att de hoppas att det här bara är början på en rad filmer med Gal Gadot som Rachel Stone.

Archie Madekwe spelar huvudrollen i "Gran turismo". Pressbild.

" Gran turismo ".

Filmen är inte som man skulle kunna tro en version av det populära datorspelet utan berättar historien om Jann Mardenborough (Archie Madekwe) som är så bra på att köra bil framför skärmen att han får chansen att bli racerförare på riktigt. Orlando Bloom och David Harbour hjälper honom att uppnå drömmen.

" Breaking social ".

Dokumentärfilmaren Fredrik Gertten är tillbaka med en granskning av de stora klyftorna i samhället – som han anser bryter "samhällskontraktet" – och de som organiserar sig för att motarbeta korruption och miljöförstöring.

Övriga premiärer:

"Haunted mansion".

Skräckkomedi baserad på berg-och-dalbana på Disneyland.

"Disco boy".

Kritikerhyllad film om Aleksej från Belarus som tar värvning i Hederslegionen för att få bli fransk medborgare.

TV/STRÖMMAT

Matthew Broderick som Richard Sackler i "Painkiller". Pressbild.

" Painkiller " (10/8, Netflix).

Historien om USA:s opioidkris som skördat så många liv har skildrats förr, inte minst i prisade serien "Dopesick" på Disney+ härom året. I den här miniserien på samma tema spelar Matthew Broderick Richard Sackler, vars företag Purdue Pharma lanserade läkemedlet Oxycontin som skulle lindra smärta, men ledde in miljoner amerikaner i missbruk.

Damian Lewis är tillbaka som Bobby "Axe" Axelrod i "Billions". Pressbild.

" Billions " (12/8, HBO Max).

Bobby Axelrod är tillbaka! Ärkeskurken flydde till Schweiz i slutet av den femte säsongen, men när serien om kriminell girighet i finansvärlden med förgreningar in i politiken är tillbaka för en sjunde och sista säsong gör skådespelaren Damian Lewis comeback.

"Maria Wern" (14/8, TV4 Play/C More).

Eva Röse är tillbaka med fyra nya fall att lösa på Gotland. En ny chef (Katrin Sundberg) kommer på kant med Maria när morden ska utredas. Den här gången regisserar Eva Röse även för första gången ett av avsnitten. Serien kommer om några veckor även till TV4.

Övriga premiärer:

"Malpractice" (15/8, SVT Play).

Färsk brittisk dramaserie om en läkare som blir anklagad för felbehandling i ett stressat läge.

"Depp vs Heard" (16/8, Netflix).

Dokumentärserie om den dramatiska förtalsrättegången där skådespelarparet Johnny Depp och Amber Heard ställde upp dörren till sina privatliv på vid gavel för alla att se.

TT
/
HBO
/
/
/
SVT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!