Strejkande skådespelare utanför Universal Studios i Kalifornien i USA. Arkivbild.
Strejkande skådespelare utanför Universal Studios i Kalifornien i USA. Arkivbild. - Foto: Richard Shotwell/AP/TT

Nya samtal kring skådespelarstrejk

Sedan den 14 juli har skådespelarfacket Sag-Aftra i USA, med över 160 000 medlemmar, strejkat. På måndagen hölls för första gången samtal med motparten sedan strejken inleddes, rapporterar Variety.


Enligt tidningen är skådespelarfacket och motparten, branschorganisationen Alliance of motion picture and television producers (AMPTP), överens om att träffas för fortsatta samtal den 4 oktober.

Inför samtalen uppmanade facket sina medlemmar att fortsätta protestera utanför inspelningsstudior och delta i andra strejkevenemang.

"I dag går vi tillbaka till förhandlingsbordet för att kämpa för det avtal ni förtjänar. Vi ber er att inte släppa taget medan vi förhandlar. Fortsätt att dyka upp och gå strejkvakt och kom till våra solidaritetsevenemang runt om i landet. Låt AMPTP höra er högt och tydligt. Det gör skillnad", skrev skådespelarfacket i sociala medier.

Förra veckan avslutade manusförfattarna i Hollywood sin nästan fem månader långa strejk efter att fackförbundet Writers Guild of America (WGA) kommit överens om ett nytt avtal med AMPTP.

.

TT
/
/
USA
Senaste nytt

Komikerpar släpper deckare i vår

1 timme sedan

Metal-duon klättrar i popularitet: "Taggande"

2 timmar sedan
Debutanterna Scarlet har klättrat i popularitet i Melodifestivalen. Den skräckinspirerade hårdrocksduon vann genrepspublikens hjärtan och även spelbolagen sätter duon högt, och kan hota en av de utpekade förhandsfavoriterna.

Metoo präglade franska Oscarsgalan

idag 00:18
Justine Triet och filmen "Fritt fall" blev den stora vinnaren vid årets Césargala. Men nästan allt fokus låg på skådespelaren Judith Godrèche och metoo-rörelsen.

Blodig sekvens i "Ferrari" – "så det såg ut"

igår 19:20
I decennier har Michael Mann varit besatt av tanken på att göra en film om Enzo Ferrari. Nu är filmen här – med Adam Driver i rollen som den legendariske huvudpersonen.

Hanna Friberg avslöjar matknepet för att klara Vasaloppet

igår 16:58
För ett år sedan åkte influencern Hanna Friberg Vasaloppet. Nu avslöjar hon hur hennes diet såg ut inför loppet.

Alex Ceesay svarar på privata sexfrågan

igår 16:19
Efter en längre paus på Youtube så har rapparen Alex Ceesay nu gjor comeback. I en ny video så har han och flickvännen Ellie nu svarat på följarnas frågor – och en av frågorna är väldigt privat.