En åskådare avled under en Taylor Swift-konsert i Rio de Janeiro.
En åskådare avled under en Taylor Swift-konsert i Rio de Janeiro. - Foto: Natacha Pisarenko/AP/TT

Ung kvinna dog i publiken under Taylor Swift-konsert

En 23-årig kvinna dog under Taylor Swifts konsert i Rio de Janeiro natten till lördagen, svensk tid. Kvinnan kollapsade i värmen framme vid scenen. "Jag är helt förkrossad", skriver stjärnan på Instagram.


Den 23-åriga kvinnan stod längst fram och kollapsade under konserten. Sjukvårdare på plats försökte återuppliva henne på arenan innan hon kunde tas till sjukhus där hon avled, skriver den brasilianska tidningen Folha de S Paulo.

"Jag kan inte fatta att jag skriver det här, men jag är helt förkrossad över att behöva berätta att vi förlorade ett fan i kväll", skriver Taylor SwiftInstagram.

"Jag kommer inte att kunna tala om det här från scenen för sorgen är för stor när jag försöker prata om det", skrev Taylor Swift.

Tusentals åskådare svimmade av värmen

Enligt tidningen var det mycket varmt under konserten. Det så kallade värmeindexet, som kombinerar höga temperatur och luftfuktighet, låg på hela 60 grader och räddningstjänsten rapporterar att tusentals åskådare svimmade.

Taylor Swift valde att genomföra konserten, men avbröt spelningen tillfälligt för att säga åt arrangörerna att dela ut vatten till åskådarna längst fram vid scenen, uppger USA Today.

Spelningen på Nilton Santos-stadion, som var huvudarena för sommar-OS i Rio de Janeiro för sju år sedan, var den första av sex konserter Taylor Swift gör i Brasilien.

I förra helgen återupptog superstjärnan sin världsturné med tre spelningar i Buenos Aires i Argentina. I maj nästa år kommer Taylor Swift till Sverige för tre spelningar på Friends arena.

TT
/
/
/
/
/
USA
Senaste nytt

Bekräftat: Samir & Viktor i Melodifestivalen

Julkalendern har haft premiär – här är SVT-tittarnas dom: "Så trött på..."

"Trolltider – legenden om Bergatrollet" har äntligen haft premiär i SVT och tittarna har redan börjat tycka till om julkalendern i sociala medier.

Nu avslöjar Paow sin nya skönhetsoperation: "Läskigt och ont"

Paulina "Paow" Danielsson är iväg på ännu en "operationsresa" med destination Istanbul, Turkiet. Där ska hon genomföra två stora och omfattande skönhetsoperationer.

Lisa Ekdahl åker på "Vem vet?"-turné

1 timme sedan
30 år efter att Lisa Ekdahl slog igenom med sin låt "Vem vet?" gör hon en "Vem vet vintage tour". Med start 3 april nästa år i Trollhättan besöker pop- och jazzsångerskan 12 svenska städer med en jubileumsturné där musiken framför allt kommer från hennes debutalbum "Lisa Ekdahl".

Populära "Spöktimmen" utsedd till årets podcast

1 timme sedan
"Spöktimmen" har röstats fram till årets podcast och blev dessutom årets intervjupodd i Guldpoddens årliga omröstning. "Spöktimmen", som görs av journalisterna Jenny Borg och Elin Ek, tar upp true crime-fall och mysterier – gärna med övernaturliga inslag.

Viaplay: "Svårt göra stora filmer för Norden"

2 timmar sedan
Viaplay gör en brakförlust. Strömningsjätten har dragit i nödbromsen och skurit ned på all film- och tv-produktion. Det är svårt att göra stora Hollywoodfilmer bara för Norden, säger vd Jørgen Madsen Lindemann.