I programmet flyttar de unga singlarna in i en lyxvilla på den spanska solkusten. Upplägget känns igen: det är kameror, dejter – och förhoppningen om att hitta kärleken.
— Alla som är med på tanken att all kärlek är bra kärlek kanske också har saknat att inte ha bara heterosexuella par i dejtingreality i Sverige, säger Amie Bramme Sey.
Homo- och bisexuella har förvisso varit med i dejtingprogram tidigare. Men det som är nytt med ”Alla dejtar alla” är att bisexuella personer får fullt fokus. Teoretiskt sett kan alla just dejta alla, säger Kalle Norwald, som tidigare var expert i ”Gift vid första ögonkastet”, och är relationsexpert i programmet.
— Jag tycker det är fint att vi har skapat ett format där representationen är ledande, eftersom bisexuella personer är en grupp som sällan blir representerade i media, säger Norwald.
Hatiska kommentarer
Bramme Sey tittar själv på mycket dejtingserier.
— Men i “Alla dejtar alla” upplever i alla fall jag för första gången en så oförutsägbar och så ”lovable cast”, vilket ju såklart gör hela programmet.
Det blir kärlek och intriger, precis som det brukar. På inspelningen har alla varit engagerade och måna om att det ska bli bra.
— Man vet att man också på ett sätt kommer att jobba i motvind, säger Bramme Sey och berättar att programmet mött hatiska och homofobiska kommentarer.

Kärlek
Som relationsexpert guidar Norwald deltagarna individuellt och i grupp. Han håller även i övningar och samtal om hur det funkar i lyxvillan.
Under programmets gång listar deltagarna vilka de vill fortsätta dejta. Den som inte är med på någon annans lista får packa väskan och åka hem. En premiss som alla var införstådda med, enligt Norwald.
— Syftet var inte att skapa drama. Utan att skapa möjligheter och premisserna för nyfikenhet och potentiellt kärlek. Sedan kan det så klart bli drama ändå, det är ändå människor och känslor det handlar om, säger Norwald.
