Victoria ger efter för protesterna

Grönområdena kring Haga slott spärras inte av.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

HAGA SLOTT. Svenska folket får sin vilja igenom. Det blir inga större inskränkningar i Hagaparken när kronprinsessan Victoria och Daniel Westling flyttar in i Haga slott nästa år.

Sedan tidigare pågår en omfattande renovering av slottet och dess omgivningar. Ritningarna avslöjar att hovet låter folket ha kvar stora delar av parken utanför slottet. Många var oroliga över att grönområdena intill slottet skulle spärras av.

– Det fanns en rad kriterier att ta hänsyn till. En av de största var naturligtvis att göra området fortfarande så tillgängligt som möjligt för allmänheten, säger Patrik Peter, pressekreterare på Säpo, till Expressen.

Tillsammans med Victoria och hovet har Säpo landat i att en säkerhetszon ska upprättas kring slottet som gör det möjligt för allmänheten att beträda området.

Kronprinsessan hade kunnat stänga av udden framför slottet och ordnat en egen badvik, men nu blir det inte så. Udden blir öppen.

I stället kommer ett stort stålstaket att sättas upp kring slottet.

– Det blir ett staket som ansluter till det befintliga staket som finns på området. Vi har lyssnat på allas åsikter, säger Anders Ahlberg vid Statens fastighetsverk, till Expressen.

Skrivet av: