Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Deep Purple sjunger med Wells

Nöje | 02/05/2009 09:02

Robert Wells har bokat in med gamle Deep Purple-sångaren Glenn Hughes.

Robert Wells har gjort klart med gamle Deep Purple-sångaren Glenn Hughes till sommarens Rhapsody in rock.

Tack vare SVT-meteorologen Pär Holmgren.

Eftersom Robert Wells älskar 70-talets hårdrock och Glenn Hughes på sätt och vis personifierar 70-talets hårdrock så är det en drömbokning för Rhapsody in rock. Glenn Hughes sjöng i Deep Purple i mitten av 70-talet och är sedan dess handelsresande i hård rock - som soloartist och i olika konstellationer.

– Vi har använt nästan hela svenska artisteliten under alla år, så nu vill jag ta det ett steg vidare, säger Robert Wells.

Väder-Pär

Robert Wells gör sju spelningar med Rhapsody in rock i sommar. En i Falkenberg, fyra i Dalhalla i Rättvik och två i Vaxholm utanför Stockholm, förutom en folkparksturné i det mindre formatet. Men Glenn Hughes hade nog inte kommit i kontakt med Robert Wells om det inte var för tv-meteorologen Pär Holmgren, som lärde känna sångaren på 90-talet då han bodde i Sverige. Glenn Hughes var till och med best man på Pär Holmgrens bröllop 1995.

Just träffats

När Glenn Hughes berättade för Pär Holmgren om hur han sjungit med Rotterdams Symphony Orchestra fick Pär Holmgren en idé. Han berättade för mig att det fanns en kille som heter Robert Wells i Sverige och att vi borde komma i kontakt, berättar Glenn Hughes. Sagt och gjort. För två veckor sedan blev det klart att Glenn Hughes skulle vara med på sommaren Rhapsody in rock, men duon träffades inte förrän på första maj, i London, för att lära känna varandra och prata låtval. Nu kan vi verkligen kalla det här för Rhapsody in rock. För sommarens kommer att bli åt det rockigare hållet, förklarar Robert Wells. Med på turnén följer även Albert Lee och LaGaylia Frazier.

Deep Purple med Glenn Hughes - Love Child:

Skrivet av: