Nöjesprofil häktad för våldtäkt

Schlagermannen har jobbat med Herreys och Anna Book.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

En man som är vida känd i schlagerkretsar och nöjessammanhang sitter häktad misstänkt för att ha våldtagit en ung kvinna.

Brottet ska vara en del i en omfattande kopplerihärva.

– Jag är chockad. Överraskad och chockad, säger Richard Herrey, en av många artister som arbetat med mannen, till Expressen.

Nöjesprofilen greps i sin bostad i onsdags och häktades två dygn senare av Solna tingsrätt misstänkt för våldtäkt och koppleri. Samtidigt genomfördes en grundlig husrannsakan av mannens lägenhet, där våldtäkten tros ha ägt rum, skriver Folkbladet.

Mannen är bekant med en stor del av den svenska artisteliten och ett stort namn i schlagerkretsar. Han har arbetat med en mängd kända artister som bröderna Herrey och Anna Book.

Richard Herrey har jobbat med nöjesprofilen tidigare, men känner honom inte privat.

– Jag har inte annat än bra erfarenheter av honom, men det är klart att det är allvarligt och tråkigt om det visar sig stämma, säger han till Expressen.se.

Anna Book, som också jobbat en hel del med nöjesprofilen, är bestört över nyheten.

– Chockartat, sorgligt och fruktansvärt om det stämmer. Man gör inte andra människor illa på det här sättet. Det är förkastligt, säger Book till Expressen.

Polisen menar att brottet är en del i en större kopplerihärva som har pågått sedan 2005. En 40-årig man sitter tidigare häktad misstänkt för grovt koppleri

Enligt polisen är brottet en del i en större kopplerihärva som pågått sedan 2005. Sedan tidigare sitter en 40-årig man häktad misstänkt för grovt koppleri.

– De misstänkta männen känner varandra på något sätt, säger Jonas Trolle vid citypolisen till Expressen.se.

Nöjesprofilen nekar till brott.

– Han är chockad över anklagelsen, säger Tomas Abrahamsson, mannens advokat, till Folkbladet.

Skrivet av: