Äntligen, Metallica!

Hårdrockshjältarna intog Stockholm med besked.


I går spelade Metallica äntligen sin andra konsert i Globen. Den åttonde mars var de här, men sångaren James Hetfield blev akut sjuk och spelningen ställdes in. Nyheter24 var på plats då, och även denna kväll.

Som kompensation fick den trogna publiken som kom på måndagens spelning specialupptryckta tröjor, och möjlighet att ladda ned hela konserten som mp3 efteråt. Hur var det då?

En mäktigt full Globen. Metallica hade igår den största publik som någonsin funnits där. Med 16 498 sålda biljetter slog Metallica det gamla publikrekordet från 1992 då Bruce Springsteen lockade 16 337 besökare.

Häftigt scenbygge i mitten av arenan med bandet roterande mellan platserna. Ljus- och ljudrigg placerad i kistor (som på nya skivan Death Magnetic) och eld sprutande på scenen. Till sista låten regnar stora svarta ballonger ned över publiken. Ett av världens bästa band på spelhumör, och låtar från en period på över 26 år. Welcome home (Sanatarium) lät lika bra som The day that never comes. Det var helt enkelt en grym kväll.

Vad tyckte publiken var bäst?

Kim Fagerström, Stockholm

– Alla låtar var bäst, och det är skön stämning. Var här förra gången, då var man sur och arg.

Mårten Vargensten, Stockholm

Master of Puppets. Och så är det typiskt skitbra stämning här.

"HetaHarriet", Göteborg

– Att få komma tillbaka hit igen, efter två månader. Det är jämnt mellan "Blackened" och Holier than thou.

Julia Rosenfrid, Stockholm

– Åh, allt var jättebra. Jag väntade utanför i en halvtimme i dag och fick till slut en biljett. Jag gillar de flesta låtar, som Enter Sandman och Nothing else matters. Och så fick jag en ballong!

Familjen Bengtsson/Berglund, Linda, Anne och Eric, Täby

Mamma Anne tyckte bäst om Kirk Hammett och hans solon, och kistorna i taket.

Eric och Linda räknar upp Blackened, Holier than thou, Master of Puppets och låtarna från skivan Kill 'em all.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!