Metallica inställt

Inget Metallica i Stockholm i kväll.


"Många skrek rakt ut"

Tusentals Metallica-fans är bottenlöst besvikna just nu. Deras totalutsålda konsert som skulle äga rum på Globen ikväll är inställd.

– Jag trodde att det var ett skämt först, när han ropade ut i megafonen att det var inställt. Många skrek rakt ut bara...Tydligen är en bandmedlem sjuk så därför kan de inte spela. Det var inget förband heller, så det spekulerades ett tag innan om det hade hänt något, säger Märit Rönnols som var på plats i Globen.

Sångaren i akut ambulansfärd

Enligt källor till Nyheter24 har Metallicas sångare James Hetfield fått åka ambulans till sjukhus efter mag- och bröstsmärtor.

Metallica lovar att komma tillbaka till Sverige "så snart de kan". En representant för Globen berättade för fansen att de ska behålla sina biljetter och att bandet ska komma tillbaka och spela i Stockholm i april eller maj.

Metallicas Sverigebesök har en lång historia av att bl otursförföljda. Den 27 september 1986 miste bandets basist Cliff Burton livet när bandets turnébuss välte i Småländska Dörarp. Han ersattes då av Jason Newsted.

"Nu ska jag dränka sorgerna"

– Jag såg verkligen fram emot den här konserten, jag hade laddat hur mycket som helst, säger Märit på plats från ett Globen som håller på att tömmas på besvikna Metallica-fans.

Nu har fans börjat lämna Globen. En del gråter andra tror att det är ett skämt, medan råddarna packar ihop det sista. Men det blev inget upplopp, människorna är mest besvikna.

– Själv börjar jag nu bli ledsen. Jag har aldrig sett Metallica och i kväll skulle min barndomsdröm gå i uppfyllelse. Antiklimax är ett för litet ord. Nu blir det Anchorbar på Sveavägen i Stockholm för att dränka sorgen med andra likasinnade, säger Märit Rönnols på väg ifrån från Globen.

Lite över 22.00 skickade bokningsbolaget Live Nation ut ett pressmeddelande och beklagar det inträffade.

"Klockan nio ikväll skulle Metallica för andra dagen i rad stått på Globens scen i Stockholm. På grund av sjukdom i bandet tvingades Metallica olyckligtvis ställa in sin konsert.

Klockan åtta klev Lars Ulrich, Kirk Hammett och Robert Trujillo - tre fjärdedelar av Metallica - upp på Globens scen och meddelade fansen i lokalen att James Hetfield hastigt insjuknat och därav inte kunde genomföra kvällens konsert. De beklagade det inträffade och lovade att de skulle komma tillbaka med precis samma show innan sommaren."

Köpta biljetter gäller för inträde till det nya datumet - som aviseras inom kort via LiveNation.se. De som inte har möjlighet att gå på det nya konsertdatumet kan återlösa biljetten på respektive inköpsställe från och med måndag den 9 mars, avslutas meddelandet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
"Jag mår okej"