YouTubelistan: Arga/ledsna kvinnor

Här har du tio underbara gråtlåtar att bara hata livet med.


Ja, vi vet. Det är fredag och after worken och tonårsfyllan är bara några timmar bort. Till råga på allt skiner solen över hela landet och pengarna sedan löning finns fortfarande kvar på kontot. Varje millimeter av ens synfält fylls upp med muntra ansikten och glada tillmälen. Fy fan! Kan man inte bara få deppa i fred? För ibland är livet bara så himla svårlevt och då hjälper vare sig veckodag eller sol.

Vi tänkte spä på den där misären lite. Veckans Tio i topp-youtubelista har temat: Svikna eller allmänt arga kvinnor, utan illusioner och någon har skitit i det blå skåpet och nu får det faktiskt vara nog! Ungefär så.

Listan som följer är helt utan rangordning.

TOPP 10 GRÅTLÅTAR MED ARGA/LEDSNA KVINNOR PÅ SÅNG

Jewel - Foolish games Innan Jewel började klä av sig kläderna för att sälja fler skivor så gjorde hon en jättefin countryinspirerad popskiva. Den kom 1997 och en av singlarna var den här gråtfesten:

Martha Wainwright - BMFA BMFA står för Bloody Mother Fucking Asshole. Vad låten handlar om får du räkna ut själv.

Dixie Chicks - Not ready to make nice En gråtlåt om civilkurage, det är inte varje dag en sådan ramlar ned i ens famn. Stråkarna, rösterna, texten. I sticket mot slutet, med raderna "...And how in the world can the words that I said send somebody so over the edge, that they'd write me a letter sayin' that I better shut up and sing or my life will be over...". Åh herregud vad bra.

Stevie Nicks - Landslide "I've been afraid of changing cause I've built my life around you". Take it away, Stevie.

Fiona Apple - I want you Fiona Apple var det coolaste som fanns på nittiotalet. Svår, tjockläppad och så där lagom skruvad och trulig. Här gör hon en cover på Elvis Costellos helt fantastiskt sorgliga "I want you". Någon kanske hävdar att hon spelar över i det här framförandet, men det tycker inte vi. Hon fick feeling bara.

Pink - Just like a pill Pink har oförtjänt dåligt rykte. Hon är ascool och har en löjligt bra röst med mycket riv som pallar vilket tryck som helst. Och den här låten är jättebra och deprimerande, sitt up-tempo till trots.

Tori Amos - Tear in your hand Den här Tori-låten är med på hennes genombrottsplatta "Little Earthquakes", den släpptes aldrig som singel men är en live-favorit. Och mer desperat låtrad än "...maybe she´s just pieces of me you've never seen?" får man leta efter. Aj.

Scarlett Johansson - Falling down Kan hon sjunga? Det kan diskuteras. Men den här låten gör hon jättebra, tyvärr hittade vi inte originalvideon med David Bowie på backup-sång, den är mycket bättre än den här liveversionen. Men ändå, förtvivlat ledsam. Och japp, det är en Tom Waits-cover.

Aimee Mann - Wise up Sett Magnolia? Där ingår den här scenen när alla skådisarna plötsligt stämmer upp i Aimee Manns "Wise up". Svider nästan.

Nina Persson - The bluest eyes in Texas Jättedeppig.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!