Fredag 21 Jan
Stockholm

Youtubelistan: Tysk tanze und takt

Här har du tio underbara låtar att dansa till om du åker till Tyskland.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är fredag och grillkorvarna och pilsnern står redo oavsett prognoser om regn. Det finns inget dåligt väder utan bara dåliga krediter. För den tyska staten står alltid i topp med sina företag och sitt förnäma folk. I dag håller Merkel en hel kontinent i sin famn likt en Piet-staty.

Vi förlåter härmed tyskarnas fula klädstil och att Porsches bud på Scania inte gick igenom. För i dag firar vi den tyska elektroniska musiken och dess olika skeenden och stilar.

Veckans Youtubelista har temat Tysk taktmusik, från Tone Float till tekno.

Listan som följer är helt utan inbördes rangordning.

TOPP 10 HITS I SNABB BPM FRÅN TYSKLAND

Blümchen - Heut Ist Mein Tag

Den eurotechnons främsta flicka, dånade ofta ut ur högtalarna på fritidsgården när man var en sisådär tio år gammal. Varje gång man hör den tänker man bara på alla de där havrebullarna som man föråt sig på.

Kraftwerk - Autobahn

Bandet förändrade musikhistorien mer än något annat band i världen med en låt som handlar om att åka bil på motorvägen där man får köra hur fort man vill.

Alphaville - Forever Young

Tre män som fyllt 30 år dansade runt i ring och sjöng den hjärtskärande refrängen om den evig ungdomen.

Tyskarna från Lund - Achtung X-mas

Varanteatern tog parodi till en helt annan nivå med sin syntdänga och blev en av Arvikafestivalens största behållningar, 2003.

Tysklands nationalsång - Fotbolls EM-finalen 2008

Det finns dem som menar att spansk fotboll är vackrast i världen. Men i fotboll finns det ingen som förlorat med mer stil än Tysklands landslag gjorde i EM-finalen 2008. Fjärdedomaren Peter Fröjdfeldt rös under nationalsången.

Rammstein - Du Hast

Wirtschaftswunder - den tyska ekonomiska återhämtning - var möjlig genom den effektiva industrin. I dag är Tyskland världens största exportland. Mest känt från de goda åren är industrimetallbandet Rammstein.

BERGHAIN - Panorama Bar

Den enorma kraftcentralen och technoklubben Berghain är beläget precis där Berlinmuren skilde öst och väst. Därav namnet från stadsdelarna från var sida Kreutzberg och Friedrichshain. Hit kommer den kreativa klassen och klubbar.

Genghis Khan - Best medley

Efterkrigstidens Västtyskland blev mer eller mindre en militärbas för USA. Detta lämnade spår i form av eurodiscon. Den tyska varianten har länge fått stå i skuggan av den svenska och italienska, men mest minnesvärd är nog schlagerprodukten Dschinghis Khan.

James Last - Non-stop Dancing!

Det tyska folket har fostrat flera stora kompositörer. James "Hansi" Last har själv aldrig skrivit något av värde, men som orkesterledaren fortsätter han, 80 år gammal, att bygga broar mellan barocken och dagens rock.

Ricardo Villalobos - Live på Club der Visionnaire

Minimal is out, maximal is in. Ketamine is in, and in again. Beläget mellan den flamländska trancen och den brittiska housescenen står tyskarna för en technoscen som aldrig upphör att nydana.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela