Youtubelistan: Tysk tanze und takt

Publicerades: 30 Maj 2009, 13:17, Uppdaterades: 17 Mar 2012, 19:08

Här har du tio underbara låtar att dansa till om du åker till Tyskland.


Det är fredag och grillkorvarna och pilsnern står redo oavsett prognoser om regn. Det finns inget dåligt väder utan bara dåliga krediter. För den tyska staten står alltid i topp med sina företag och sitt förnäma folk. I dag håller Merkel en hel kontinent i sin famn likt en Piet-staty.

Vi förlåter härmed tyskarnas fula klädstil och att Porsches bud på Scania inte gick igenom. För i dag firar vi den tyska elektroniska musiken och dess olika skeenden och stilar.

Veckans Youtubelista har temat Tysk taktmusik, från Tone Float till tekno.

Listan som följer är helt utan inbördes rangordning.

TOPP 10 HITS I SNABB BPM FRÅN TYSKLAND

Blümchen - Heut Ist Mein Tag

Den eurotechnons främsta flicka, dånade ofta ut ur högtalarna på fritidsgården när man var en sisådär tio år gammal. Varje gång man hör den tänker man bara på alla de där havrebullarna som man föråt sig på.

Kraftwerk - Autobahn

Bandet förändrade musikhistorien mer än något annat band i världen med en låt som handlar om att åka bil på motorvägen där man får köra hur fort man vill.

Alphaville - Forever Young

Tre män som fyllt 30 år dansade runt i ring och sjöng den hjärtskärande refrängen om den evig ungdomen.

Tyskarna från Lund - Achtung X-mas

Varanteatern tog parodi till en helt annan nivå med sin syntdänga och blev en av Arvikafestivalens största behållningar, 2003.

Tysklands nationalsång - Fotbolls EM-finalen 2008

Det finns dem som menar att spansk fotboll är vackrast i världen. Men i fotboll finns det ingen som förlorat med mer stil än Tysklands landslag gjorde i EM-finalen 2008. Fjärdedomaren Peter Fröjdfeldt rös under nationalsången.

Rammstein - Du Hast

Wirtschaftswunder - den tyska ekonomiska återhämtning - var möjlig genom den effektiva industrin. I dag är Tyskland världens största exportland. Mest känt från de goda åren är industrimetallbandet Rammstein.

BERGHAIN - Panorama Bar

Den enorma kraftcentralen och technoklubben Berghain är beläget precis där Berlinmuren skilde öst och väst. Därav namnet från stadsdelarna från var sida Kreutzberg och Friedrichshain. Hit kommer den kreativa klassen och klubbar.

Genghis Khan - Best medley

Efterkrigstidens Västtyskland blev mer eller mindre en militärbas för USA. Detta lämnade spår i form av eurodiscon. Den tyska varianten har länge fått stå i skuggan av den svenska och italienska, men mest minnesvärd är nog schlagerprodukten Dschinghis Khan.

James Last - Non-stop Dancing!

Det tyska folket har fostrat flera stora kompositörer. James "Hansi" Last har själv aldrig skrivit något av värde, men som orkesterledaren fortsätter han, 80 år gammal, att bygga broar mellan barocken och dagens rock.

Ricardo Villalobos - Live på Club der Visionnaire

Minimal is out, maximal is in. Ketamine is in, and in again. Beläget mellan den flamländska trancen och den brittiska housescenen står tyskarna för en technoscen som aldrig upphör att nydana.

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Legendariska Iron Maiden intog Sweden Rock

igår 22:24

Carolina Gynning visar upp sin stora tatuering på ryggen

igår 15:52
Att Carolina Gynning har en rad gaddar är någonting de flesta vet om. Men tatueringen hon har på ryggen är det inte många som sett.

Juilliard sparkar tidigare chef

igår 15:20
Juilliard School i New York, en av världens mest kända musikhögskolor, har sparkat en tidigare chef efter anklagelser om sexuella trakasserier. Mannen hade under 25 år en ledade position på skolan.

Därför känner du igen lyxvillan i Netflix-serien "Barracuda Queens"

igår 14:19
Barracuda Queens, som baseras på verkliga händelser, gör succé på Netflix. Tycker du kanske att karaktären Amina Khalils hus ser bekant ut? Det finns en förklaring till det.

Norska Melodifestivalen bjuder in släppta låtar

igår 13:58
Inför Melodifestivalen 2024 inför Norge en stor regeländring: Alla norska låtar utgivna efter 1 september i höst får tävla. Det betyder att även musik som redan har nått publiken kan vara med.

Domstol: Krim-guld ska skickas till Kiev

igår 13:30
Högsta domstolen i Nederländerna har beslutat att en ovärderlig guldskatt från Krimhalvön ska lämnas till Ukraina. Precis innan Ryssland annekterade Krimhalvön 2014 lånades guldskatten, "Det skytiska guldet", ut till Allard Pierson Museum i Amsterdam. Såväl Ukraina som fyra olika museer på det ockuperade Krim har sedan gjort anspråk på skatten under en diskussion som pågått under tio år. Men skatten ska till Kiev och till den ukrainska staten – inte till Krim, enligt beslut i Högsta domstolen i Nederländerna.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.