Söndag 5 Dec
Stockholm

Grattis Morrissey 50 år i dag

Nyheter24 hyllar popikonen - och pratar med svenska fans på plats i Manchester.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I tolv år i rad har vi firat Steven Patrick Morrissey på popikonens födelsedag den 22 maj i Stockholm.

Från början var vi bara ett tjugotal som stod och skrålade på en bar, på senare år (efter listframgångarna med First of the Gang to Die bland annat) har skaran av svenska Moz-fans växt sig riktigt stor och festerna hålls sedan några år tillbaks på ett fullsatt och kokande Södra Teatern vid Mosebacke.

Men i år tjuvstartade firandet redan i onsdags. Detta på grund av att arrangörsgänget skulle kunna dra till Manchester där hemmasonen Morrissey i kväll ger födelsedagskonsert på ett sedan länge utsålt Manchester Apollo.

Journalisten och discjockeyn Tom Pyl är en av arrangörerna bakom födelsedagsfirandet - och givetvis på plats i Manchester bland många andra Moz-fans från hela världen.

– Vi flög tidigt i morse och vi såg åtminstone ett annat gäng på planet som såg misstänkt mycket ut som Morrissey-fans, säger Tom Pyl från hotellet i Manchester till Nyheter24.

Pyl har sett Morrissey live ungefär tio gånger och har höga förväntningar på kvällens födelsedagskonsert på hemmaplan.

– Ja, man hoppas ju att han kommer köra någon av födelsedagslåtarna, som Unhappy Birthday, eller It's Not Your Birthday Anymore från senaste skivan.

Hur mycket märks det att Morrissey fyller femtio i Manchester just nu?

– Inte så mycket alls i det område som vi befinner oss i, men jag har sett att de kör guidade turer till Salford Lads Club och andra legendariska Morrissey-platser både i dag och i morgon. Och så ordnas det en del efterfester, vi ska på en där ett hyllningsband som lär vara rätt bra ska spela live.

Vilken är din egen absoluta Morrissey-favorit?

– Det är Now My Heart Is Full helt klart, avslutar Tom Pyl ifrån Manchester.

Unhappy Birthday:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela