Pauline: "Det är jävligt analt"

Intervju24: Stjärnskottet Pauline om musik, kändisskap och fula ord.


År 2003 kom hon ut med det prisvinnande albumet "Candy Rain" - och nu är det dags igen. I år kom Nyheter24:s bloggare Pauline Kamusewu ut med sitt andra efterlängtade album "I Never Said I was an Angel" och souldrottningen är hetare än någonsin.

Nyheter24 har tagit pulsen på den 25-åriga sångerskan i ett samtal om musiken, karriären och livet som känd.

Hur känns det med ditt nya album?

– Det känns jätteroligt, men jag har tagit lite lång tid på mig kanske. Jag har bytt skivbolag, och sådant tar tid. Men annars känns det roligt, speciellt att få ge ut en ny liveversion av min låt Running Out of Gaz, och jag har verkligen jobbat med grymma producenter, så det är kul.

Vad är du stoltast över i din karriär hittills?

– Jag är nog stoltast över att jag har uppträtt inför över 90 000 människor, att jag var med på fångarna på fortet, att jag fick en Rockbjörn och att jag är sponsrad av Puma och Stiga. Det känns hett!

Vad har du för förväntningar på framtiden?

– Jag brukar inte ha så mycket förväntningar, men jag hoppas verkligen att jag ska få komma tillbaka till Skansen där jag precis spelat, det var kul!

Är det jobbigt att vara känd?

– Nej, jag tycker att man inte riktigt kan tycka det när man själv har satt sig i den situationen, och de allra flesta artister gillar ju uppmärksamhet och är väldigt utåtriktade. Det jag tycker är tråkigt är inte kändisskapet, att göra musiken eller alla sådana grejer, utan snarare allt runt. För att stå tre minuter på scen måste man förbereda och jobba i femton timmar. Men annars går allt lätt om man motionerar, äter bra och sover gott!

Hur var det egentligen att bli så pass hyllad som du blev under ditt genombrott 2003? Var det inte kravfyllt?

– Nej, allt var så nytt så det var bara helt fantastiskt. Att bara komma från ingenstans sådär och halka in på ett bananskal. Jag fick verkligen bra respons, och det är så många nya artister som blir sågade så det kändes riktigt bra, jag kände mig verkligen välkomnad.

Vad har du för relation till din egna musik? Sätter du på Candy Rain en söndagsmorgon och dansar järnet?

– Nej, jag sysslar inte med sådant. Det är mest kompisar som har favoritlåtar som de vill spela, och då får man ju så klart bjuda på sig själv, men annars lyssnar jag inte på min egna musik på det sättet.

Hur känns det att höra din egen musik på radio?

– Häftigt! Jag gillar verkligen radio, så det är verkligen grymt.

Och till sist en fråga som inte har med någonting att göra - vilket är det fulaste ord du kan?

– Jag tror nog att det taskigaste man kan säga är att någon är jävligt anal, det är verkligen inte schysst.

Pauline spelar på Stockholms Jazzfestival på söndagen.

Lyssna på Pauline med låten "Give Me a Call"!

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!