Stockholm

Jacksons läkare hade även Brown som patient

Jackson och Brown fick hämta ut så mycket läkemedel de ville.


Läs mer

Michael Jacksons läkare, Conrad Murray, var även den narkotikaberoende artisten, James Browns, personlige läkare, enligt källor till New York Post.

Som Nyheter24 tidigare skrivit om utreds nu Murray för Jacksons död då det sägs att det var han som gav Jackson det smärtstillande läkemedlet Propofol som ledde till Jacksons död.

Nu framkommer det uppgifter om att Murray tillhörde en grupp läkare som hade obegränsat med recept på läkemedel som delades ut till kändisar under 90-talet, enligt en före detta brottsutredare.

–James Brown och Michael Jackson var oskiljaktiga och de hade samma "säkra läkare" - läkare som kunde ge dem allt de ville, uppger även Browns producent och assistent, Jacque Hollander till New York Post.

Brown dog 2006 efter att ha förts till sjukhus på grund av lunginflammation. Det sägs att även han, liksom Jackson, kämpade med ett beroende av smärtstillande läkemedel och PCP (ett hallucinogent medel som är narkotikaklassad).

–Om James Brown vill ha droger, så visste han att han kunde få det från dessa säkra läkare i Dallas, Houston, Las Vegas och Los Angeles, berättar Hollander.

Hollender säger att även Browns fru, Adrienne Brown, var Murrays patient. Hon dog i Los Angeles under mystiska omständigheter. Även hon ska ha tagit PCP.

Charles Bobbit, som var Browns personliga assistent och manager under de fyra sista åren av stjärnans liv, säger att han visste vem Murray var innan Jacksons död.

–Brown höll relationen med den här läkaren hemlig bakom min rygg, säger Bobbit till New York Post.

Men han tillägger att han aldrig såg att Brown använde sig av droger.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.