U2 på gång med ny skiva

- 19/11/2008, 01:05 -

Producenten: – De har återuppfunnit rock'n'roll igen.

U2s producent Daniel Lanois går i Boston Herald ut och pratar om sin tid med bandet och om nya albumet som är på gång inom kort.

- De har återuppfunnit rock'n'roll-genren igen, säger Lanois om den kommande skivan.

Han berättar också att Bonos röst låter strålande.

– Bandledaren sjunger bättre än någonsin, och låtarna är galet nyskapande. Jag kunde aldrig trott att saker och ting skulle gå åt det här hållet, och jag tror att de har återuppfunnit rock'n'roll ännu en gång, säger Daniel Lanois.

Kärleksförhållandet mellan mästerproducenten Lanois och U2 har pågått under lång tid. Han har jobbat med sex album, bland andra klassikerna "The Unforgettable Fire" och "The Joshua Tree", från 1984 respektive 1987. I intervju berättar han varför han gillar dem så mycket:

– Jag gillar de här personerna för deras ständiga strävan efter förnyelse. De vill att saker ska vara nya och fräscha, och de fastnar aldrig i någon mall för hur bandet ska låta, förklarar Lanois. De är väldigt smarta människor, och jag har väldigt roligt i deras sällskap. Speciellt under de första 20 eller 30 procenten av skivinspelningen. Under de första sessionerna finns det inga gränser, vi gör precis vad som faller oss in då.

Lanois tillägger:

– Jag tycker också att Bonos texter blir bättre för varje skiva.

Uppföljaren till 2004 års "How To Dismantle An Atomic Bomb'", kommer enligt rykten heta "No Line On The Horizon", och releasen är planerad till tidigt nästa år.

Skrivet av: