Söndag 13 Jun
Stockholm

Glasvegas slutsålt rekordsnabbt

Biljetterna till skottarnas Sverige-konserter tog slut på några få minuter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Skotska popbandet Glasvegas har hyllats som musikens framtid och korats till årets bästa skiva av otaliga tidningar och musiktyckare över hela världen.

I början av mars kommer Glasgowbandet till Sverige för två spelningar, på Debaser Medis i Stockholm den 6:e och på Storan i Göteborg dagen därpå.

När biljetterna släpptes klockan tio i förmiddags sålde slut på bara några få minuter. Enligt arrangerande Luger handlar det om rekordsnabb biljettförsäljning.

– Det är i alla fall rekord för oss, och jag tror även för Tickster, säger Niklas Lundell på Luger till Dagens Nyheter.

Lundell har dock inga misstankar om att något inte gått rätt till än så länge.

– Vi kunde följa köpen i realtid. Man kan ganska snabbt få en indikation på om något inte står rätt till, säger Niklas Lundell.

Den rekordsnabba försäljningen beror enligt Luger istället på en enorm efterfrågan och relativt få platser. Storan tar bara in 600 personer, och Debaser Medis runt 850, vilket inte är mycket i dessa sammanhang.

– Vi hade absolut kunnat tänka oss att göra detta mycket större. Men i det här fallet är det bandets önskan att spela på de här scenerna. Även om de är sjukt stora är de ganska tidigt i karriären, och det fanns en önskan att de vill spela på den här nivån, säger Lundell, som också garanterar att inte musikbranschen lagt beslag på någon stor del av biljettutbudet.

– Det finns liksom inga gästlistor på en sådan här konsert. Självklart släpper vi in recensenter och skivbolagsfolk men vi är ganska restriktiva, säger Niklas Lundell till DN.

Enligt DN såldes ståplatsbiljetter till Glasvegaskonserten under måndagseftermiddagen för det tiodubbla priset, 2 500 kronor, på en biljettsajt på nätet.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela