Glasvegas slutsålt rekordsnabbt

Biljetterna till skottarnas Sverige-konserter tog slut på några få minuter.


Skotska popbandet Glasvegas har hyllats som musikens framtid och korats till årets bästa skiva av otaliga tidningar och musiktyckare över hela världen.

I början av mars kommer Glasgowbandet till Sverige för två spelningar, på Debaser Medis i Stockholm den 6:e och på Storan i Göteborg dagen därpå.

När biljetterna släpptes klockan tio i förmiddags sålde slut på bara några få minuter. Enligt arrangerande Luger handlar det om rekordsnabb biljettförsäljning.

– Det är i alla fall rekord för oss, och jag tror även för Tickster, säger Niklas Lundell på Luger till Dagens Nyheter.

Lundell har dock inga misstankar om att något inte gått rätt till än så länge.

– Vi kunde följa köpen i realtid. Man kan ganska snabbt få en indikation på om något inte står rätt till, säger Niklas Lundell.

Den rekordsnabba försäljningen beror enligt Luger istället på en enorm efterfrågan och relativt få platser. Storan tar bara in 600 personer, och Debaser Medis runt 850, vilket inte är mycket i dessa sammanhang.

– Vi hade absolut kunnat tänka oss att göra detta mycket större. Men i det här fallet är det bandets önskan att spela på de här scenerna. Även om de är sjukt stora är de ganska tidigt i karriären, och det fanns en önskan att de vill spela på den här nivån, säger Lundell, som också garanterar att inte musikbranschen lagt beslag på någon stor del av biljettutbudet.

– Det finns liksom inga gästlistor på en sådan här konsert. Självklart släpper vi in recensenter och skivbolagsfolk men vi är ganska restriktiva, säger Niklas Lundell till DN.

Enligt DN såldes ståplatsbiljetter till Glasvegaskonserten under måndagseftermiddagen för det tiodubbla priset, 2 500 kronor, på en biljettsajt på nätet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

1 timme sedan
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

2 timmar sedan
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

2 timmar sedan
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

3 timmar sedan
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.