Oseriösa biljettförsäljare anmäls

Ticnet, Live Nation och Fotbollförbundet anmäler andrahandsförsäljare.


Ett flertal biljettförsäljaren anmäls till Konsumentverket av de tre tunga arrangörerna Live Nation, Ticnet och Fotbollförbundet.

Arrangörerna har tröttnat på "oseriös andrahandsförsäljning" som trissar upp biljettpriserna för kunderna.

Det har varit problem och diskussioner vid i stort sett samtliga större biljettsläpp i Sverige den senaste tiden, vare sig det handlat om konserter med Bruce Springsteen, Madonna eller U2.

– De annonserar ut en vara som de inte har att sälja. Vi vet ju att vi har ensamrätt på att sälja biljetterna och vi vet när vi släpper dem. Det är vilseledande marknadsföring och vi gör allt för att sådana bolag inte ska få en chans att köpa, säger Mats Brandt som är vd för Ticnet, till Dagens Nyheter.

Tillsammans med konsertarrangören Live Nation och Fotbollförbundet gör Ticnet därför nu gemensam sak och anmäler ett antal andrahandsförsäljare till Konsumentverket för vilseledande marknadsföring.

Live Nation och Fotbollförbundet har nyligen skickat in sina anmälningar, Ticnets postades i slutet av veckan.

– Nu tar vi krafttag mot det här. Ett problem är att det inte är illegalt att sälja biljetter i andra hand, därför tittar vi på vilken annan lagstiftning som man skulle kunna tillämpa. Vi har kopplat in jurister och vi har gjort den här anmälan, säger Mats Brandt till DN.

För drygt en vecka sedan hölls ett möte om andrahandsförsäljningen mellan konsumentministern Nyamko Sabuni och ett flertal större arrangörer och biljettförsäljare. Mötet resulterade i en debattartikel i fredagens Aftonbladet där aktörerna tillsammans med ministern uppmanade konsumenter att inte köpa biljetter av ”oseriösa” försäljare:

”Det är allvarligt när konsumenter utestängs från kulturella upplevelser på grund av att biljetter köps upp i rent spekulationssyfte”, står det i artikeln som undertecknats av Nyamko Sabuni och representanter från Live Nation, United Stage, Ticnet och ATG.

Mats Brandt kallar andrahandsförsäljarnas beteende för ”bedrövligt”.

– Det är viktigt att komma ihåg att de här bolagen inte konkurrerar med oss, vi säljer ju slut på våra biljetter i alla fall. Vi engagerar oss för att de här bolagen konkurrerar med publiken, säger han till Dagens Nyheter.

Enligt Brandt rör det sig om ungefär ett halvdussin bolag som är anmälda till Konsumentverket.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skådespelaren Louis Gossett Jr är död

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

3 timmar sedan
Författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt släpper sin andra bok i serien om programledaren Frida von Engen. Efter att den första delen "Födelsedagen" rönt stora framgångar kommer nu den fristående thriller-uppföljaren "Långfredagen".

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

3 timmar sedan
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

idag 08:42
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".