Stockholm

70-årig tant mer rock än Coldplay

"Glasvegas 70-åriga moster är mer rock'n'roll än Coldplay kan drömma om."


Läs mer

Legendariska skivbolagsbossen Alan McGee hyllar sina Glasgowkollegor i Glasvegas efter en konsert i den skotska hemstaden nyligen.

– De kan bli det största bandet i världen, skriver McGee i sin MySpaceblogg.

Alan McGee är mannen bakom indievärldens kändaste skivbolag någonsin, Creation, där han legat bakom band om Oasis, Primal Scream och My Bloody Valentine. Men han menar att Glasvegas knäcker allt.

– Glasgow har aldrig tidigare haft ett lika bra band förut, skriver McGee, och fortsätter:

– Bandet har verkligen blivit bra, verkligen bra live och de kan verkligen spela. De har möjlighet att bli det största bandet i världen. De är så bra. Det var känslosamt i går, skriver McGee.

Och efter att McGee sett Glasvegas-basisten Paul Donaghues 70-åriga moster vifta med armarna i luften till Fuck You It's Over, avslutar Alan McGee sitt blogginlägg med en rejäl känga åt giganterna i Coldplay.

– Sånt där händer bara i Glasgow. Den här staden andas rock'n'roll. Glasvegas 70-åriga mostrar är mer rock'n'roll än Coldplays Chris Martin någonsin kan drömma om att bli.

Fredagen den 6 mars spelar Glasvegas på ett helt utsålt Debaser Medis i Stockholm och kvällen efter på Storan i Göteborg.

Glasvegas "Geraldine":

Glasvegas gör en cover på "Stay Another Day":

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.