På Spåret 2023/2024 har premiär den 3 november.
På Spåret 2023/2024 har premiär den 3 november. - Foto: Bo Håkansson/SVT

Krisen inför På Spåret-inspelningen – deltagarens stora miss: "Paniken växte"

"På Spåret" har sänts i SVT sedan 1987 och den 3 november är det premiärdags för den 34:e säsongen av programmet. I en intervju med GP berättar långkörarens produktionsledare om en viss klädkris som uppstått i samband med inspelningarna.


"Vart är vi på väg?". Ja, äntligen är det dags för programledaren Kristian Luuk, med domaren Fredrik Lindström vid sin sida, att yttra de numera ikoniska orden under ännu en säsong av SVT:s "På Spåret". 

Vilka är med i På Spåret 2023/2024? 

I årets säsong, som alltså har premiär den 3 november, tävlar tre olika grupper och totalt 18 deltagare, däribland Christopher Garplind, Niklas Källner, Hector Apelgren, Lena Nordlund och Marie Agerhäll

På Spåret 2023-2024: Deltagare, grupper och datum för finalen

Deltagarnas förberedelser inför På Spåret 

Programmet är redan färdiginspelat och under en av inspelningsdagarna fick GP följa med in i studion. Där berättade produktionsledaren Mari Aune som har nära kontakt med deltagarna och som ser till att alla har de bästa förutsättningarna inför inspelningen.

– De tävlande har lite olika behov och det gäller att läsa av dem. Någon vill gå undan och ladda själv i sin ensamhet, en annan kanske söker kontakt och vill prata om helt andra grejer. Jag brukar fråga om de har ätit, om de har druckit, gått på toa och sådana grejer. Jag är nog lite som en mamma för dem, berättar hon för tidningen.

På Spåret 2023/2024: Artister och husband

Produktionsledaren: "Hon hade glömt sin behå"

Och faktum är att Mari Aune ibland fått hjälpa till med väldigt handfasta saker. 

– Jo, vi hade en deltagare för ett tag sedan som var så nervös att hon precis före sändning insåg att hon hade glömt sin behå. Hon tittade på mig och jag tittade på henne, fram och tillbaka, och det blev lite stressigt, säger hon till GP och fortsätter:

– Herregud, tänkte vi båda. Paniken växte. Men det löste sig till slut. Man får vara beredd på att låna ut det man kan.

Vem deltagaren i fråga är avslöjar inte Aune.

Läs mer om På Spåret 2023/2024 här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!