Oliver Ingrosso
Oliver Ingrosso gästade Nyhetsmorgon i TV4. - Foto: Stella Pictures, TV4

Oliver Ingrosso avslöjar felet svenskar gör med sin pasta: "Absolut inte"

Oliver Ingrosso har minst sagt slängt ihop ett par olika pastarätter under livets gång. När han gästade Nyhetsmorgon så avslöjade Oliver det vanligaste felet som svenskar gör när de ska göra pasta.


Oliver Ingrosso, 33, är son till krögaren Emilio Ingrosso, så det här med pasta och matlagning har fallit sig naturligt för Oliver. År 2022 slog Oliver upp dörrarna till sin egna restaurang Olli på Norrmalm i Stockholm.

Den italienska restaurangen har hyllats av både kritiker och gäster, och i början var det inte helt lätt att lyckas knipa ett bord där. Fråga bara Katrin Zytomierska hur det gick när hon försökte boka bord på Olivers restaurang...

Oliver Ingrosso är just nu aktuell med kokboken Quanto Basta där han delar med sig av sina bästa tips för att laga italiensk mat. När hans lillasyster Bianca Ingrosso skulle lägga ut reklam för kokboken så gick det lite snett – vad som hände kan du läsa om här.

Benjamin Ingrosso, Theo Wahlgren, Pernilla Wahlgren, Bianca Ingrosso och Oliver Ingrosso. Bildkälla: Stella Pictures.

Oliver Ingrosso i Nyhetsmorgon

I helgen gästade Oliver Ingrosso Nyhetsmorgon i TV4, och hans inhopp i kanalens kök har redan hyllats av tittarna som minst sagt uppskattade hans kokkonst i rutan. 

Oliver Ingrosso hyllades för sin insats i Nyhetsmorgon. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält

Oliver Ingrosso avslöjar vad svenskar gör för fel med sin pasta

I inslaget i Nyhetsmorgon så passade Oliver även på att avslöja ett av de – enligt honom själv – vanligaste felen som vi svenskar gör när vi ska laga pasta.

Pastahyllan kanske känns som en djungel. Bildkälla: Ali Lorestani/TT Bild

– Extremt många svenskar tror att färskpasta alltid är bättre. Det är verkligen inte så. Torr pasta är generellt bättre än färskpasta att använda, förklarar Oliver.

Färskpasta använder Oliver om han har gjort långkok, eller till vissa tomatsåser. Och det finns ett STORT "big no no".

– En grundregel är att carbonara absolut inte ska ha färskpasta. Färskpasta har ofta, men inte alltid, ägg i. Och det är så mycket ägg i carbonara, säger Oliver som menar att rätten då blir för tung.

Programledare Jenny Alversjö berättar att även hon trodde att färskpasta var bättre.

Oliver visar sedan upp några enkla knep för att se om pastan är av bra kvalitet eller inte. Är pastan för gul så kan det vara sämre kvalitet, och när det kommer till tortellini ska man titta på ytan. Ju slätare yta, desto sämre kvalitet, förklarar Oliver som föredrar tortellini som ser mer rustik ut.

Oliver Ingrosso hyllas för sin nya macka: "Tänkt på det i flera år"

Oliver Ingrosso i Nyhetsmorgn. Bildkälla: TV4
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!